nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Brežice

FOTO: Prva ligaška zmaga kadeta Anžeta Gmajniča

Piše: Radio Krka/SK Brežice

Čas objave:
25.01.2016 13:31

Mlajši del brežiške ekipe Strelskega kluba v ligaškem tekmovanju za pokal Slovenije v streljanju z zračno pištolo nadaljuje z uspehi. Na 4. turnirju v Zrečah so mladinci v postavi David Rožman, Gregor Levak in Gregor Kuhar zmagali in še bolj utrdili skupno vodstvo.

Kadeti so bili v postavi Anže Gmajnič, Urška Gmajnič in Teja Erban drugi. V njihovih vrstah je posebej zablestel Anže Gmajnič, ki je ob zmagi z rezultatom 373 krogov dosegel najboljši kadetski rezultat sezone. Njegova estra Urška je bila druga, vendar z doseženim rezultatom ni bila zadovoljna, presenetljivo 4. mesto pa je s krepko izboljšanim osebnim rekordom 340 krogov osvojila komaj 13-letna Elena Račečič. Med mladinci je 4. mesto s 368 krogi osvojil David Rožman. Tim Rus se v kadetski ligi s puško zaradi bolezni ni uspel zadosti umiriti in je bil komaj deveti. V skupni uvrstitvi je tako s prvega zdrsnil na še vedno odlično 3. mesto.

V 1.A članski ligi še naprej navdušujejo Sevničani. V Zrečah so bili v postavi Klemen Juvan, Blaž Kunšek in Matej Kolman tretji ter imeli med posamezniki kar dva finalista. Juvan je bil na koncu tretji, Kunšek pa šesti. Brežičani tokrat niso imeli svojega dne in so bili deseti, zaradi česar so v skupni uvrstitvi zdrsnili na 8. mesto. Nastopili so v postavi Silvo Krajnčič, Tadej Sečen in David Rožman.

Za presenečenje so z zmago v 1.B članski državni ligi poskrbeli pištolarji novomeških Gorjancev. Nastopili so v postavi Srečko Hudoklin, Mirko Bele in Denis Barbo. Na preostalih dve turnirjih se bodo borili za uvrstitev v 1. A ligo.