stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Novo mesto

FOTO: Rokometaši Krke prek Kopra v ligo za prvaka

Piše: R.P.J.

Čas objave:
01.03.2018 06:48

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v zadnjem krogu rednega dela prvenstva gostovali v Areni Bonifika v Kopru in si z zmago nad domačini zagotovili vstopnico za igranje med najboljših šest ekip v NLB ligi v letošnji sezoni. Varovance Veselina Vujovića so premagali z rezultatom 26:29 (16:13).Novomeščani so Koprčane v njihovi dvorani sicer premagali šele prvič po treh letih.

Koprčani in krkaši so odprli zadnji, 18. krog rednega dela prvenstva, čeprav varovance trenerja Vujovića ena tekma še čaka. Dolenjci so na svoji zadnji tekmi nasprotniku odvzeli pomemben skalp in se na prvenstveni lestvici prebili na tretje mesto in s tem v ligo za prvaka, tako da bodo igrali tudi v spomladanskem delu, ko se najboljšim pridružita še Celje in Velenje. Ekipi sta bili večino prvega polčasa poravnani, gostitelji so tri gole razlike naredili v zadnjih dveh minutah prvega dela. A Novomeščani so izid poravnali na 19:19 v 41. minuti in tekma se je začela znova. Spet je sledil enakovreden boj, šest minut pred koncem pa mrk koprske ekipe. Novomeščani so najprej povedli s sedemmetrovko v 56. minuti, ko je Jernej Papež zadel za 26:25. V naslednjem napadu je sledil zgrešen gol Koprčanov in krkaši so preko istega igralca pobegnili že na plus 2 (27:25). Kljub igralcu več in brez golmana v polju pa Koprčanom ni uspelo nadoknaditi zamujenega. Dobili so nov gol, nato pa še izgubili žogo. Pri izidu 28:25 je krkin trener Mirko Skoko vzel še minuto odmora in tekmo mirno pripeljal do konca. Najboljši strelec domačih je bil z devetimi zadetki Žiga Smolnik, Jernej Papež jih je za Krko prispeval osem, s tem pa ohranil vodilno mesto na lestvici najboljših strelcev v NLB ligi, zbral jih je 130.

Izjave po tekmi: 

Samo Jug, pomočnik trenerja: » Tekmo resda nismo začeli tako, kot smo se dogovorili, saj smo Koprčanom dovolili, da so diktirali tempo kljub temu, da jim je danes manjkalo nekaj ključnih igralcev. V drugem delu drugega polčasa pa smo uspeli sestaviti tisto našo značilno obrambo, poleg tega pa je še vratar Tomić pobranil nekaj ključnih žog. V Napadu smo odigrali strpno, zabijali gole in preobrnili rezultat, ter prišli do tako pomembne in zaslužene zmage«.

Leon Rašo: » Zmage sem zelo vesel, veselje je nepopisno. Predvsem smo bili prav vsi pred tekmo visoko motivirani, v Koper smo odšli brez strahu, sproščeni in z veliko željo po zmagi. Ne zdi se mi, da je bila prisotna neka negativna nervoza, nekaj pozitivne treme je bilo sicer prisotne, a nas je to gnalo naprej. Vedeli smo, da je to zadnja tekma, ki jo moramo zmagati, če se v nadaljevanju želimo predstaviti in boriti z kakovostnimi tekmeci. To nam je tudi uspelo in čestitke vsem fantom za prikazano«.

Grega Okleščen: » Na začetku tekme smo se še malo lovili, Koprčani so držali prednost treh golov, a kljub temu nismo izgubili upanja. Borili smo se do konca, kjer smo tekmo preobrnili nam v prid , saj domačini dobrih pet minut sploh niso zadeli. Zmaga je zaslužena in gremo v ligo za prvaka«.

RD Koper: Dolenc, Grzentič 5, Krečič 2, Matijaševič, Kocjančič, Postogna, Moljk 1, Zugan 1, Rapotec, Smolnik 9 (3), Sokolič 1, Guček 1, Sever, Planinc, Bratkovič 6 (4).

MRK Krka: Rašo L. 5 (2), Bevec 1, Didovič 3, Okleščen 6, Pršina 1, Tomić 1, Irman 1, Jakše 2, Udovč, Rašo D., Papež 8 (4), Brajer, Kukman, Matko, Ban 1, Klončar. Sedemmetrovke: Koper 7 (8), Krka 6 (6). Izključitve: Koper 16, Krka 12 minut.