nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Brežice, Žalec

FOTO: Šest odličij za brežiške karateiste

Piše: KK Brežice

Čas objave:
27.03.2018 09:45

V soboto je v Žalcu potekal 15. mednarodni karate turnir Pokal Žalca 2018, ki se ga je udeležilo 329 tekmovalcev iz Slovenije in Italije. Karate klub Brežice je uspešno zastopala 8-članska ekipa, ki je domov prinesla 3 zlata in 3 bronastih odličja.

V katah so se najprej pomerile 10-letne deklice. Iz KK Brežice sta nastopili Maja Lakner in Tjaša Petkovič, vendar sta tokrat morali priznati premoč tekmicam.
Nato je na tatamije stopila naša vsestranska karateistka Ela Petan, ki je v treh krogih ugnala vse nasprotnice in si priborila zlato odličje v katah.
Sledila so tekovanja v katah ekipno, kjer so nastopila naša dekleta v sestavi Saša Petkovič, Tjaša Petkovič in Maja Lakner. Dekleta so z usklajenimi in močnimi izvedbami kat premagala vse tekmice in klubu priborila še eno zlato odličje v katah.
V športnih borbah je klub zastopalo 7 borcev in kar štirim je uspel preboj med najboljše, osvojili so namreč 1 zlato, 3 bronaste medalje in 2 peti mesti. Tjaša Petković je nastopila v kategoriji deklic do 40kg in začela odlično. V prvem krogu je v uvodnih sekundah izvedla čudovito brco za tri točke in suvereno kontrolirala potek preostanka boja. S 6:0 je premagala Tinkaro Krumpak iz Rogaške. V polfinalu je sledil poraz proti kasnejši zmagovalki, Tiji Janžekovič in končno tretje mesto za našo vedno srčno in atraktivno borko.
V isti starostni kategoriji nad 40kg je državna viceprvakinja, Saša Petković, tekmovanje končala žal že v prvem krogu. Pomerila se je z Vando Pratljajič iz Kranja in po vodstvu nasprotnice z 0:3, je Saša prevzela vajeti dvoboja in uspela izenačiti rezultat, žal pa je zmaga pripadla nasprotnici zaradi prve dosežene točke.


Velik trud, ki ga vlaga v svoj napredek na vsakodnevnih treningih je bil tokrat vsaj delno poplačan Ani Sever, katere bera je bogatejša za bron pri mlajših kadetinjah nad 50kg. Svoje nastope je začela z zmago 1:0 proti Evi Bajuk iz Idrije, sledil je poraz z 0:1 s kasnejšo finalistko Tajo Hraščenec iz Idrije in suverena zmaga z 2:0 proti Hani Pavšič.
Njen uspeh je v isti starostni skupini do 50kg dopolnila Ela Petan, ki je osvojila zlato medaljo brez prejete točke. Zaradi skromnejše zasedbe v kategoriji je tekmovanje začela v polfinalu, kjer je z 2:0 premagala Nijo Abram iz Postojne, finale pa je z Evo Kolander iz Trbovelj zaključila kar s 6:0 in vnovič potrdila, da velja v tehničnem smislu za eno najkvalitetnejših in najbolj perspektivnih bork v Sloveniji. Tako Ana kot Ela bosta konec meseca zastopali državno reprezentanco na Balkanskem prvenstvu v Beogradu.

Pri mlajših kadetih do 50kg se je v verjetno najbolj množični kategoriji do bronaste medalje prebil David Matija Lavrič. V prvem krogu je s 4:0 premagal domačina, Robija Mohenskega, sledila je zmaga nad Zaričem iz Kovinarja, v polfinalu s Topolovcem iz Branika je po uvodnem Davidovem vodstvu že kazalo na veliko finale, a je se je naš borec prehitro zadovoljil z minimalno prednostjo, kar je nasprotnik kaznoval z brco v glavo in Davida poslal v repasaž, kjer se je uspel zbrati in Tonkoviča iz Oplotnice premagal z 2:1.
Lan Kerin je v kategoriji ml.kadetov do 55kg v prvem krogu premagal Erkiča iz Iga po sodniški odločitvi, sledil je poraz s končnim zmagovalcem Barlom in repasaž s Kunštekom, kjer se mu kljub mnogim napadom ni uspelo prebiti do podija za najboljše.
Omeniti velja še Jako Cerjaka, ki je svoj tekmovalni debi začel zelo atraktivno in dinamično, žal pa je izkušenj še premalo in ni bilo možnosti za zmago, tako v prvem krogu s Šehičem, kasnejšim finalistom, kot v repasažu za bron. Pohvaliti velja celotno ekipo, tako katašev, kot borcev, ki vztrajno rastejo in se razvijajo v odlične karateiste.