profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Medvode

FOTO: Step prvaki v Krškem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.06.2015 10:48

V nedeljo, 21.6.2015, je v Medvodah potekal drugi dan državnih prvenstev Plesne zveze Slovenije. Ta dan so se za najboljša mesta med drugimi potegovali tudi step plesalci. Tekmovanja se je udeležilo 13 tekmovalcev iz Plesnega kluba Lukec, ki so bili izjemni, saj si je prav vsak od njih priplesal vsaj en naslov državnega prvaka.

Med solisti so Lukci osvojili 3 naslove državnih prvakov in sicer je med najmlajšimi naslov prvaka osvojil Alen Halilović, med nekoliko starejšimi mladinci Tomy Gaberšček Škoda, med mladinkami pa Lena Škoda. V kategoriji solo članov si je Luka Vodlan priplesal 2. mesto, med solo članicami pa je 3. mesto osvojila Dana de Costa, 5. mesto Brina Lukež in 6. mesto Sara Jurkas Omerzo.

Med pari sta v kategoriji otrok naslov osvojili Sanja Urbanč in Taja Jankovič. V kategoriji pari člani pa sta prav tako državna prvaka postala Luka Vodlan in Brina Lukež. Uspeh v isti kategoriji sta dopolnili še Sara Jurkas Omerzo in Dana de Costa, ki sta postali vice prvakinji.

V kategoriji step trio člani je naslov državnih prvakov osvojil trio Folk tap, ki ga sestavljajo Brina Lukež ter Sebastijan in Luka Vodlan.


V večernem delu tekmovanja so se pomerili še male skupine in tudi tukaj so bili najboljši step plesalci PK Lukec. Med mladinci je naslov državnih prvakov osvojila mala skupina Sound Warriors, ki jo sestavljajo: Erazem Brinovec, Gal Zakšek, Tilen Bogovič, Tomy Gaberšček Škoda, Alen Halilovič in Lena Škoda. Veselje so dopolnili še članski plesalci s koreografijo Happy v sestavi: Brina Lukež, Sara Jurkas Omerzo, Dana de Costa ter Sebastijan in Luka Vodlan.

Odlični rezultati so plod kvalitetnega dela z mladimi step plesalci v Plesnem klubu Lukec in so tudi odlična napoved za bližajoče se evropsko prvenstvo, ki bo od 3. - 5. julija v Pragi na Češkem.