franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Straža

FOTO: Stražo preplavili kolesarji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.09.2015 13:18

Poročali smo, da sta Občina Straža in KK Adria Mobil v Straži organizirala prvo dirko za slovenski pokal imenovano 1. pokal občine Straža. Dirka je bila namenjena kolesarjem do petnajstega leta starosti. Pri fantih so bili najuspešnejši kolesarji Adrie, ki so zmagali večino dirk.

Foto: Zlatko Luganič

V Straži je nastopilo okoli dvesto kolesarjev iz Slovenije in Hrvaške. Poleg licenciranih tekmovalcev so nastopili tudi predšolski otroci in šolarji. Slednjih je bilo preko 60, kar je preseglo vsa pričakovanja in glede na to, da je bila dirka organizirana prvič je to lep dosežek za organizatorje, ki si želijo, da se čimveč otrok ukvarja s športom.

Kljub vsemu so imeli glavno besedo na dirki »tapravi kolesarji« Pomerili so se v petih starostnih kategorijah. Na uvodno dirki kolesarjev do 11 let je zmagal Aljaž Ravbar Adria Mobi. Med dvanajstletnikih je bil najboljši Idrijčan Jan Kenda. Adria Mobil je slavila tudi v kategorijah do 13,14 in 15 let. Zmagali so Jaka Špoljar, Aljaž Colnar in Urban Badovinac. Nastopile so tudi deklice. Vsaka v svoji kategoriji so zmagale: Maruša Šmid – Gorje, Ana Ahačič – Sava Kranj, Tea Šintič – BK Zadar in Karin Penko BTC CITY LJUBLJANA. Vsi kolesarji si zaslužijo vse čestitke in pohvale za borbeno in pošteno vožnjo.

Župan občine Dušen Krštinc je v uvodnem govoru dejal, da je kolesarska dirka v Straži organizirana po več kot tridesetih letih in hkrati obljubil, da na naslednjo ne bo potrebno čakati tako dolgo.
Organizator dirke se zahvaljuje vsem udeležencem dirke, prostovoljcem ter prebivalcem Straže, ki so lepo sprejeli kolesarje kljub temu, da so bili so bili zaradi zapore prikrajšani za nemoteno gibanje.