nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Novi Sad

FOTO: Uspešni nastopi brežiških Sokolov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.12.2016 11:31

Tim Jambriško in Beno Kunst sta se minuli vikend udeležila mednarodnega tekmovanja v Novem Sadu v Srbiji za Memorial Laze Krstića in Marice Dželatović in bila v močni mednarodni konkurenci telovadcev iz Bolgarije, Hrvaške, Južne Afrike, Makedonije, Romunije, Francije, Danske, Srbije in Slovenije zelo uspešna.

Foto: TD Sokol

Tim je bil v mnogoboju v III. kategoriji četrti in si pritelovadil še štiri nedeljska finala na posameznih orodjih. Beno je bil v mnogoboju v IV. kategoriji osmi, hkrati pa si je zagotovil mesta v nedeljskem finalu na vseh šestih orodjih.

V finalnih nastopih v nedeljo je Tim v svoji kategoriji osvojil dve odličji, in sicer zlato na drogu ter srebro na preskoku, za las pa je zmagovalne stopničke zgrešil na parterju - bil je 4., na konju z ročaji pa je bil 6. Beno je bil najboljši na krogih, osvojil je 6. mesto, na parterju, konju, preskoku in drogu je zasedel 7. mesto ter na bradlji 8.

Deklice so se 3. decembra 2016 udeležile Malejevega memoriala v Ljubljani v ženski športni gimnastiki. V močni konkurenci deklet iz vseh najboljših slovenskih klubov so Brežičanke dosegle nekaj izvrstnih dosežkov, Naja Rovan pa je v najvišjem nivoju tekmovanja, 5. stopnji, prišla celo do bronaste medalje.

Za brežiški Sokol je nastopila ekipa prve stopnje in osvojila 9. mesto, najboljša med posameznicami pa je bila s 7. mestom Lana Kurajić. Velja omeniti, da je v prvem nivoju tekmovalo preko 60 deklic. V drugem nivoju je Telovadno društvo Sokol iz Brežic prav tako imelo svojo ekipo, deklice so zasedle 10. mesto. Najbolje med njimi se je odrezala Zara Kramžer z 7. mestom.

V 3. stopnji so deklice ekipno osvojile 8. mesto, Hana Jurman in Hana Šišak Molan pa sta osvojili 15. mesto med 44. tekmovalkami.