laparoskopija Svet24.si

Na operacijski mizi je kričala, kirurg je ni ...

ENERGIJE Dobra karma

Za optimalno delovanje: energijska napoved od 13. ...

aligator Svet24.si

FOTO: Njegove dele telesa našli v aligatorjevem ...

lekarna Svet24.si

Bomo res spet plačevali več, dobili pa manj?

ženska Dobra karma

7 osupljivo hitrih in lahkih vaj do občutkov ...

Tanja Balabanič Njena.si

Kmalu bo eno leto odkar ni samska

kmetija-2019 Njena.si

Epska bitka moči: Sara dokazala, da je prava ...

Šport Novo mesto

FOTO: Velenjčani slavili v Novem mestu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.10.2012 23:05

Rokometaši novomeške Krke so zabeležili že peti poraz v letošnji sezoni. V 7. krogu 1. lige so pred domačimi gledalci klonili proti velenjskemu Gorenju, ki je po pričakovanjih osvojil nov par prvenstvenih točk in jih krepko prikoval na prvo mesto. Rezultat srečanja je bil 26:29 (9:18).

Velenjske »ose« so v dvorani Marof prikazale vse svoje znanje in varovancem trenerja Slavka Ivezića predvsem v prvem polčasu povzročale nemalo težav, saj kakršnega koli presenečanja niso dovolili. V prvih tridesetih minutah tekme so si z granitno obrambo priigrali 9 zadetkov prednosti in na odmor odšli sproščeno. V drugem delu so Krkaši svojo igro postavili na glavo, saj so zaostanek iz prvega dela z dvema zaporednima zadetkoma Timona Orliča v 45. minuti zmanjšali na vsega 5 zadetkov (18:23), kar je bil za gostujočega trenerja Tamšeta znak za alarm. V 47. minuti srečanja je na parket ponovno vrnil prvo postavo na čelu z Bezjakom, ki je bil pri Gorenju z 9. zadetki tudi najboljši strelec tekme, v igri pa so mlajše, še neizkušene igralce zamenjali Bajram, Cehte, Gaber in Melič. Poudariti je potrebno, da so se Krkaši v sami končnici srečanja favoriziranemu Gorenju približali že na tri zadetke in s prav takim zaostankom končali srečanje. Kljub novemu porazu pa je bil Slavko Ivezić zadovoljen z igro svojih varovancev: „ Žal mi je, da smo prvi polčas odigrali slabo v obrambi, v napadu pa smo imeli veliko tehničnih napak. Taka ekipa, kot je Gorenje, je naše napake znala izkoristiti. Vesel pa sem, da smo se v drugem polčasu „vrnili“ in da smo le začutili neko sigurnost. Upam, da bomo šli s tako igro tudi v naslednje tekme“, še dodaja Ivezić. „ Dejstvo je, da smo naredili izredno veliko tehničnih napak, kar mi ni bilo všeč. Kljub temu smo si z dobro igro v obrambi ob polčasu priigrali zajetno prednost, v drugem delu, nekje v 40. minuti, smo že vodili za 10 golov, potem pa so za nas nastopile črne minute. Krka je zo znala izkoristiti in prišla na pet golov zaostanka, ampak naša zmaga ni bila nikoli ogrožena. Kljub temu z prikazano igro nisem preveč zadovoljen. Čestitam pa Krki za borbeno in fer igro“, je povedal Branko Tamše.

MRK KRKA: Vrbinc, Jurečič 1, Flajs 1, Leban 7, Didovič, Okleščen, Erčulj 1, Fink, Štangelj, Irman, Grubar, Furdi, Orlič 6, Papež 6, Klobčar 2, Cvikl 2.

RK Gorenje: Gajić, Melić 5, Medved 4, Bezjak 9, Pucelj 1, Taletovič, Cehte, Miklavčič 6, Gaber, Golčar, Dobeljšek 1, Gams 1, Bajram 1, Nosan 1, Dujmović, Dolenec.

Izključitve: KRKA 8 min; Gorenje 2. min.
Sedemmetrovke: KRKA (4/3) ; Gorenje (5/4)
Sodnika: Klančar - Rezanovič

Kljub porazu pa so Krkaši na današnjem srečanju le prikazali nek napredek v igri, ki jim bo v prihajajočih prvenstvenih tekmah še kako koristil. Že v sredo, 24.10.2012, bodo v 1/8 Pokala Slovenije odigrali srečanje z ekipo Trima, danes teden pa jih prav tako v Trebnjem čaka nov preizkus v ligaškem tekmovanju.