volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Trbovlje

FOTO: Velik povratek Sevničanke Mojce Kolman

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.04.2016 11:39

Nekaj mesecev po porodu se je Sevničanka Mojca Kolman vrnila z naslovom prvakinje in novim državnim rekordom. Ekipno Sevničani med člani tretji, brežiški mladinci drugi, članice četrte, člani sedmi.

Posavski strelci z zračno pištolo so v Trbovljah uspešno zaključili letošnje državno prvenstvo. S svojim drugim naslovom državne prvakinje je vsega nekaj mesecev po porodu navdušila sevniška strelka Mojca Kolman, ki je s 199,0 kroga krepko izboljšala dosedanji državni rekord Katje Vodeb iz Liboj. Brežičanke so ekipno pristale na 4. mestu, ob nekoliko drugačni postavitvi ekipe bi bile celo druge. Nastopile so v postavi Andreja Novoselič, Anja Pepunič in Gabrijela Pešec. Med posameznicami je z osvojitvijo 11. mesta najvišje segla Novoseličeva, Špela Hriberšek, ki ni bila v ekipi, pa je z novim osebnim rekordom dosegla zelo dobro 14. mesto.

V konkurenci moških članov so Sevničani v postavi Blaž Kunšek, Klemen Juvan in Matej Kolman pristali na tretji stopnički, Brežičani Silvo Kostrevc, Božidar Štampek in Tadej Sečen so bili sedmi, novomeški Gorjanci pa v postavi Srečko Hudokolin, Mirko Bele in Gregor Cesar pa 17. Posamezno so prav vsi Sevničani in Brežičani pristali v prvi tretjini razpredelnice. Kunšek in Juvan sta se uvrstila v finale najboljše osmerice ter končala kot peti in šesti, četrti Sevničan Danilo Petrin in Brežičan Kostrevc pa sta končala tik pod finalisti. Od tekmovalcev jugovzhodne regije sta nastopila še Leskovčana Jože Štefančič in Peter Marinčič.


Brežiški mladinci David Rožman, Gregor Kuhar in Gregor Levak, ki so ekipno že pred prvenstvom sodili v ožji krog favoritov za naslov prvaka so osvojili 2. mesto ter imeli med posamezniki dva finalista, Kuharja in Rožmana, ki žal nista zdržala pritiska ter pristala na 6. in 7. mestu. Med mladinkami je bila Novomeščanka Klara Smolič četrta.