901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Novo mesto

FOTO: Zgrešeni streli pokopali Krko

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.02.2016 05:25

Rokometaši Krke so v 17. krogu 1. NLB Leasing lige doma gostili aktualne državne prvake, ekipo Celja Pivovarna Laško in tekmo izgubili z rezultatom 24:34 (12:15).

Krkaši, ki so resni kandidati za končnico, so po besedah trenerja Mirka Skoka srečanje izgubili zavoljo velikega števila zgrešenih strelov. Pivovarji so se s prepričljivo zmago tako znova povzpeli na vrh prvenstvene lestvice in Novomeščane pokorili že v prvem polčasu, v drugem pa nalet le še nadaljevali. Varovanci trenerja Branka Tamšeta so vseskozi vršili pritisk, a Krkaši se v tekmo niso podali z belo zastavo. Vendar pa sta bili vodstvi s 7:5 in 8:6 edini, ki so jih Cejani še dopustili. Na polčas so gostje odšli s tremi goli prednosti (15:12), na koncu pa je bila razlika deset golov.

Sicer pa je pri krkaših Mitja Klobčar dosegel 5 golov, pri pivovarjih pa sta blestela Blaž Janc, ki je zadel 9-krat in Urban Lesjak, ki je zbral 20 obramb. V 18. krogu bo Krka v soboto, 20. februarja gostovala pri Trimu, Celjani pa že prihodnjo sredo doma gostijo Sevnico.

Mirko Skoko, trener Krke: " V končni fazi nismo igrali slabo. Odločil je le en segment v igri, ki je določil zmagovalca in to so bili zicerji. Realizacija je bila katastrofalna sploh v drugem polčasu in če se ne motim, je imel gostujoči vratar Lesaj v petnajstih minutah drugega polčasa sigurno deset obramb. S takšno realizacijo ne moreš zmagat tretjo ekipo v albanski ligi. Nad tem sem razočaran in to moramo nujno sanirati".

Mitja Klobčar, MRK KRKA : "Seveda nam je bilo Celje dodaten motiv, tukaj je še publika, ki nas je celo tekmo glasno spodbujala. Mislim, da smo se Celjanom dobro upirali skozi celotn tekmo, na koncu pa so nas pokopali zicerji. Bi pa čestital vsem soigralcem za borbeno predstavo".


MRK Krka: Baznik (8 obr.), Rašo 1, Jurečič 3 (3), Lavrič 2, Didovič 2, Okleščen 3, Pršina, Brajer, Irman 1, Nunčič (2 obr.), Jakše 1 (1), Kovačič 1, Papež 4, Orlič 1, Adamčič, Klobčar 5.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Blagotinšek 4, Babarskas 2, Janc 9, Razgor, Marguč, Grošelj, Poteko 5, Gajić, Zarabec 3, Dujmovič, Fižuleto 3, Dobelšek 1, Mlakar 2, Dobaj, Žvižej 5 (1).