pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Brežice

FOTO: Žiga in Nastja zmagala na Ljubljana Open 2015

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.11.2015 05:49

V soboto je v Ljubljani v dvorani na Kodeljevem karate klub Olimpija organiziral veliko mednarodno tekmovanje v karateju, kjer je sodelovalo 685 tekmovalcev iz 10-ih držav in sicer iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Anglije, Nemčije, Italije, Indije, Irana in Srbije.

Brežiški karate je zastopalo 11 tekmovalcev, domov so prinesli 10 odličij, med njimi sta najbolj žlahni zlati odličji osvojila kataša Žiga Suša med dečki do 12 let in Nastja Galič med članicami do 21 let. Tekmovalce sta vodila Peter Dirnbek in Metka Galič.

Dopoldan je potekalo tekmovanje v katah, popoldan v športnih borbah. Tekmovalci v katah so bili razdeljeni po letih in mlajši tudi po znanju (pasovih). Najprej je v kategoriji najmlajših deklic do 8 let starosti nastopila perspektivna Sara Marija Lavrič, ki je za uvod v štirih kolih osvojila bronasto odličje. V absolutni kategoriji deklic do 10 let je zelo elegantno in lepo nastopila tudi Maja Lakner, ki pa tokrat še ni bila kos težki mednarodni konkurenci in se ni uspela prebiti do boja za medalje.

V kategoriji do 12 let so nastopili David Matija Lavrič, Žiga Suša in Ela Petan. Vsi trije so pokazali ogromni napredek v znanju in v močni konkurenci osvojili Žiga zlato v absolutni konkurenci, Ela in David pa bron. Vsi trije so tudi odlični borci in so nastopili tudi popoldan. Žiga je tako svoji zlati medalji v katah dodal še eno bronasto v bojih dečkov do 35 kg.

Hana Suša, članica slovenske kataške reprezentance, je nastopila v kategoriji mlajših kadetinj tako v katah, kjer je ponovno suvereno osvojila bronasto odličje, kot v borbah, kjer pa je tokrat izpadla v prvem kolu.

Nika Omerzo je tekmovala v močni kategoriji kadetinj, kjer je v katah po treh kolih osvojila 5. mesto, v borbah pa je po daljšem premoru iskala ponovni pravi občutek za nasprotnika, ki ga bo z nadaljnjim treningom in veliko borbene želje kmalu spet pridobila.


Kataške nastope je zelo uspešno zaključila Nastja Galič, slovenska članska reprezentantka, ki se je te dni vrnila s svetovnega prvenstva v Indoneziji. Kljub vidni utrujenosti in prehladnem obolenju je nastopila odlično in v štirih kolih gladko zmagala v kategoriji mlajših članic, za nameček pa v kategoriji članic absolutno osvojila še srebrno medaljo in tako postala najuspešnejša brežiška tekmovalka.

Poleg že omenjenih so se popoldan v borbah pomerili tudi Nina Zupančič v kategoriji mladink do 53 kg, Kaja Omerzo v kategoriji mladink nad 59 kg in Simon Hribar v kategoriji mladincev nad 76 kg.

Nino je poleg domačega trenerja Petra Dirnbeka spodbujala tudi prva trenerka Marija Jeler in Nina se je z lepo borbo povzpela do srebrnega odličja, hkrati pa pokazala še ogromno kapacitet za najvišje mesto. Kaja Omerzo je pokazala napredek v kondiciji in gibanju, zmanjkalo pa ji je nekaj odločnosti v končnici napadov, kljub temu pa je osvojila tretje mesto. Simon Hribar, ki je prav tako osvojil bronasto kolajno, se je odlično boril proti Tilnu Kajtni in z rezultatom 1: 3 osvojil tretje mesto. S srčnostjo in borbenostjo ter ogromnim napredkom v znanju pa je po besedah trenerja Dirnbeka Simon trenutno prav gotovo številka ena med borci v klubu. Vsem nastopajočim iskreno čestitamo in želimo veliko sreče na prihajajočem državnem prvenstvu, ki bo čez sedem dni v Podčetrtku.