franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Innsbruck

Gašper Katrašnik osmi v prvi etapi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.07.2016 18:24

Po včerajšnjem spektakularnem prologu na Kitzbüheler Hornu, ki ga je dobil Avstralec William Clarke se je danes s skupinskim sprintom končala prva etapa dirke po Avstriji. V etapi od Innsbrucka do Salzburga je bil najhitrejši Italijan Nicola Ruffoni iz ekipe Bardiani SCF. Najboljši kolesar Adrie Mobil je bil Gašper Katrašnik na osmem mestu.

Današnji zmagovalec Nicola Ruffoni je zaradi bonifikacij, ki jih je dobil na cilju prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi.

Domen Novak je v cilj prišel v glavnini in zadržal skupno 12. mesto, ki si ga je včeraj z odlično vožnjo priboril na zahtevnem prologu. Zelo soliden osmi danes v etapi je bil Gašper Katrašnik in dejal: »Današnja etapa je bil zelo hitra, povprečna hitrost je bila skoraj 45 km/h. Veliko kolesarjev je imelo interes iti v beg, zato je beg uspel 3 kolesarjem šele po 65 km dirkanja. V drugem delu so ubežnike lovili kolesarji ekipe Bardiani, ki so na koncu tudi dobili etapo. Meni so v zaključku po zadnjem klancu fantje pomagali do dobre »pozicijie« za sprint in na koncu sem imel dovolj moči in dosegel osmo mesto«.


Tako kot danes tudi jutri ni pričakovati obračuna najboljših za skupno zmago, saj favoriti čakajo, da se karavane preseli v Alpe. Jutri bo najdaljša etapa na dirki Mondsee – Steyr dolga 2015 km.