profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Velenje

Trebanjski levi poraženi v Velenju

Piše: RK Trimo Trebnje

Čas objave:
07.03.2021 14:08

Trebanjski levi so na derbiju v Velenju, po veliki borbi, ostali brez zmage (30:27), ki bi olajšala borbo za drugo mesto, v boju z Gorenjem. Na sporedu je reprezentančni premor, nato pa priprava na nove prvoligaške tekmece.

Trebanjci so v tem tednu končali z nastopi v evropskem tekmovanju za letošnjo sezono. Od EHF Lige so se poslovili z odliko ter madžarsko Grundfos Tatabanyo v pomlajeni zasedbi premagali z rezultatom 32:28. Zdaj se misli popolnoma usmerjajo v Ligo NLB, kjer je potrebno ohranjati konstanto ter na koncu sezone priti do doseženih ciljev.

Velenjske ose dobile derbi
Trebanjci so tekmo odprli optimistično in motivirano. Gorenje je sicer v prvem polčasu držalo tempo v svojih rokah, a trebanjski levi jim niso dovolili narediti občutno višje razlike. Izbranci Zorana Jovičića so držali vodstvo med enim in tremi zadetki, ob odmoru pa vodili z minimalno razliko (13:12).

Drugi del se je pričel z golom Leona Raša za izenačenje na 13:13. Trebanjski levi so v drugi polčas krenili z mislijo, da se iz Velenja vrnejo z dvema točkama, ki bi še kako olajšala boj za naslov državnega podprvaka. Velenjsko moštvo je stalno diktiralo tempo, a gostje se niso predali. Trdo so garali v obrambi in dihali gostiteljem za ovratnik. Sledila je napeta in razburljiva končnica, v kateri so boljše odigrali gostitelji in dobili tekmo s 30:27.

Marko Mežnaršič, pomočnik trenerja RK Trimo Trebnje:


“Čestitke gostiteljem za čvrsto in dobro tekmo. Videlo se je, da so si zelo želeli zmage. V tekmo so krenili agresivno in s trdno obrambo. Mi v napadu nismo uspeli izpeljati navodil po dogovoru. Prvi polčas smo sicer odigrali solidno, a v drugem se je Gorenje preveč oddaljilo in zasluženo zmagalo.”

Že jutri se prične reprezentančni premor, tekom katerega bodo aktivni tudi trebanjski levi. Uroša Zormana, Rudija Slobodnika, Tima Butkovca, Darka Cingesarja in Gregorja Potočnika s slovensko člansko izbrano vrsto čaka kvalifikacijska tekma za EP 2022 proti Poljakom in čez vikend kvalifikacijski turnir za preboj na OI 2021 v Tokio. Dino Hamidović je vpoklican v bosansko reprezentanco, Mihajlo Radojković pa bo aktiven v srbski izbrani vrsti.

LIGA NLB, 19. KROG:
Sobota, 6. marca, ob 18:00 (Rdeča dvorana, Velenje):
RK Gorenje Velenje – RK Trimo Trebnje 30:27 (13:12)
RK Gorenje Velenje: Taletović, Panjtar; Miha Kavčič 7, Aleks Kavčič 7, Sokolič 6 (3), Verdinek 3, Haseljić 2, Miklavčič 2, Pajt 1 (1), Tajnik 1, Drobež 1, Mlivić, Ravnikar, Starc, Jovičić, Predović; Trener: Zoran Jovičić.
RK Trimo Trebnje: Tomić, Brana; Rašo 7 (4), Kotar 4, Potočnik 3, Sarak 2 (1), Cirar 2, Radojković 2, Cingesar 1, Hamidović 1, Didovič 1, Grbić 1, Grojzdek, Dobovičnik, Florjančič, Udovič; Trener: Uroš Zorman.