franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Ljubljana

Hokejisti začenjajo lov na Stanleyjev pokal

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.10.2015 15:34

V noči s srede na četrtek se bo onstran Atlantika začela nova sezona severnoameriške hokejske lige NHL. Slovenija bo znova imela le enega predstavnika, v dresu ekipe Los Angeles Kings bo Anže Kopitar skupaj s soigralci po spodrsljaju v minuli sezoni poskusil znova priti v končnico in se boriti za Stanleyjev pokal.

Nova sezona se bo začela s tekmo med branilci naslova Chicago Blackhawks in New York Rangers, prvi dan pa se bodo pomerili še Toronto Maple Leafs in Montreal Canadiens, Calgary Flames in Vancouver Canucks ter Kopitarjev Los Angeles, ki bo gostil San Jose Sharks.

V zadnjih letih sta ligo pokorila Chicago in Los Angeles, ki sta osvojila zadnje štiri Stanleyjeve pokale. Kot kaže, pa uspeh zahteva svojo ceno, v obeh klubih so imeli policijske preiskave. Pri kraljih sta za z drogo povezane incidente poskrbela Jarret Stoll in Mike Richards, Slava Vojnov pa je bil v krempljih policije zaradi nasilja v družini. Pri Chicagu zvezdnik Patrick Kane ostaja v preiskavi zaradi spolnega napada. Kana sicer niso obtožili, a usoda je v rokah sodišča.

Če se bo to vleklo, bi kaj lahko motilo sezono prvakov iz let 2013 in 2015. Je pa na spremembe v Chicagu vplivala že omejitev plač (salary cap bo sicer letos višji - 73 milijonov dolarjev), saj sta morala oditi dva izmed ključnih igralcev Brandon Saad in Johnny Oduya. Vetrovno mesto je zapustil tudi Patrick Sharp.

Eden tistih, ki pa si je lahko privoščil odmevne okrepitve, je Anaheim, ki je pripeljal napadalca Carla Hagelina in Chrisa Stewarta, branilca Kevina Biekso in rezervnega vratarja Antona Hudobina.

Omenjeni Chicago, Anaheim in Los Angeles so sicer med tistimi, ki jih poznavalci in stavnice uvrščajo med glavne favorite za naslov prvaka. Na stavnicah najbolje kotira prav branilec naslova Chicago, sledijo mu Anaheim, New York Rangers in finalist iz prejšnje sezone Tampa Bay Lightning, ki ga v napadu vodita Steven Stamkos in Tyler Johnson, po mnenju strokovnjakov pa ima nasploh eno najbolj uravnoteženih ekip v ligi.

Los Angeles, ki je po odhodih Stolla, Richardsa in Vojnova med drugimi pripeljal Milana Lucica iz Bostona, vratarja Jhonasa Enrotha iz Dallasa in Christiana Ehrhoffa iz Pittsburgha, je na devetem mestu med kandidati za naslov prvaka. Pred njim so še Montreal Canadiens, St. Louis Blues, Pittsburgh Penguins in Minnesota Wild.

Čeprav naj Toronto ne bi igral pomembne vloge v sezoni 2015/16, pa je prav tako dvignil veliko zanimanja. Edino hokejsko moštvo, ki je na Forbesovi lestvici 50 najvrednejših klubov, je pripeljalo trenerja Mika Babcocka (za osem let bo dobil 50 milijonov dolarjev, kar je največja plača trenerja v zgodovini NHL), ki v desetletju pri Detroitu niti enkrat ni izpustil končnice, izvrstnega napadalca Phila Kessela pa je poslalo v Pittsburgh.

Sezono 2015/16 bosta sicer med drugim zaznamovala prihoda mladih zvezdnikov Connorja McDavida k Edmontonu in Jacka Eichla k Buffalu, nekaj moštev pa bo začelo sezono z novimi trenerji. Tudi San Jose s Petrom DeBoerjem in Detroit z Jeffom Blashillom.

Med pravili bo največja sprememba igranje podaljška le s tremi igralci proti trem v polju, s čimer si želijo zmanjšati število tekem, odločenih šele po kazenskih strelih.

FOTO: Facebook