pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Ljubljana

Ilić s točko, Oblak brez

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
01.10.2015 05:59

Slovenski nogometni reprezentant Jan Oblak je v 2. krogu lige prvakov z madridskim Atleticom na domačem igrišču gostil Benfico in izgubil z 1:2. V isti skupini C je Branko Ilić z Astano, za katero je - tako kot Oblak za Atletico - igral celo tekmo, remiziral 2:2 z Galatasarayem.

(Foto: facebook)

Ilićeva Astana je prišla do prve točke v ligi prvakov, pa čeprav je na tekmi s štirimi zadetki dosegla vsega en gol. Pri gostih sta v 77. in 89. minuti avtogola dosegla Hakan Balta in Lionel Carole, pri gostih pa je zadetek v pravo mrežo zabil Bilal Kisa, avtogol pa je zatem dosegel še Astanin Nenad Erić.

Oblakov Atletico je tekmo začel dobro, povedel je v 23. minuti po zadetku Angela Corree, že v prvem polčasu pa je izenačil njegov rojak v dresu Benfice Nicolas Gaitan. Gonaclo Guedes je v 51. minuti nekdanji Oblakov klub popeljal v vodstvo in kot se je izkazalo tudi do zmage.

V skupini A je madridski Real pričakovano v gosteh premagal Malmö z 2:0. Cristiano Ronaldo je Špancem zagotovil vodstvo v 29. minuti, kar je bil njegov 500. gol v karieri in 322. v dresu Reala, s čimer je le še za zadetek zaostajal za rekorderjem madridskega kluba Raulom Goznalezom. Z njim pa se je izenačil v 90. minuti, ko je odločil tekmo in postavil končnih 2:0. Paris St. Germain pa je zmagal v Donjecku pri Šahtarju s 3:0. Že v prvem polčasu sta Francozom zanesljivo prednost priigrala Serge Aurier in David Luiz, piko na i pa je ob koncu tekme z avtogolom postavil Darijo Srna.

V skupini B je moskovski CSKA s 3:2 premagal PSV Eindhoven. Že v prvem polčasu so domači vodili po dveh zadetkih Seydouja Doumbiaja (ta je zapravil še enajstmetrovko) in enem Ahmeda Muse. Toda Maxime Lestienne je v 60. in 68. minuti Nizozemce vrnil v igro, a do preobrata ni prišlo. Na drugi tekmi je Manchester United proti Wolfsburgu slavil z 2:1. Goste je v četrti minuti v vodstvo popeljal Daniel Caligiuri, izid polčasa pa je postavil Juan Mata v 34. minuti. Chris Smalling je v 54. minuti Angleže povedel do prednosti z 2:1 in prve zmage v tej sezoni lige prvakov.

V skupini D pa je na derbiju skupine Juventus, podprvak iz minule sezone, ugnal Sevillo z 2:0. V prvem polčasu je Torinčane v vodstvo popeljal Alvaro Morata v 41. minuti, zmago pa je potrdil Simone Zaza v 87. minuti. Na drugi tekmi je Borussia Mönchengladbach izgubila proti Manchester Cityju z 1:2. Domači so povedli v 54. minuti prek Larsa Stindla, že v prvem polčasu pa po zaslugi Raffaela zapravili strel z bele točke. Angleži so izid poravnali v 65. minuti po avtogolu Andreasa Christensena, zmago pa je Otočanom zagotovil Sergio Agüero z bele točke v 90. minuti.

Že v torek so bile na sporedu tekme v skupinah od E do H: Barcelona - Bayer Leverkusen 2:1 (0:1), Bate Borisov - Roma 3:2 (3:0), Bayern - Dinamo Zagreb 5:0 (4:0), Arsenal - Olympiakos Pirej 2:3 (1:2), Maccabi Tel Aviv - Dinamo Kijev 0:2 (0:1), Porto - Chelsea 2:1 (1:1), Lyon - Valencia 0:1 (0:1), Zenit Sankt Peterburg - Gent 2:1 (1:0).