gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport St. Moritz

Ilka Štuhec na zadnjem smuku brez točk, prvenec Puchnerjevi

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
16.03.2016 13:21

Avstrijka Mirjam Puchner je zmagovalka zadnjega smuka za svetovni pokal alpskih smučark v St. Moritzu, druga je bila Švicarka Fabienne Suter (+0,13), tretje mesto je pripadlo Italijanki Eleni Curtoni (+0,17).

Smukaški mali kristalni globus za zmago v posebnem seštevku discipline je bil že predčasno oddan Američanki Lindsey Vonn.

Triindvajsetletna Avstrijka Puchnerjeva je osvojila svojo prvo zmago v svetovnem pokalu ter največji uspeh v karieri, pred tem je bila v svetovnem pokalu najvišje osma, lani na smuku v Val d'Iseru.

Edina Slovenka na smukaškem finalu sezone je bila Ilka Štuhec, ki pa se ji nastop ni posrečil. Nastopila je s startno številko 2 ter prevzela vodstvo, a so se razmere vmes tudi spremenile, tako da je na koncu izpadla iz prve petnajsterice, ki na finalnih tekmah sezone osvojijo točke. Petindvajsetletna Mariborčanka je osvojila končno 16. mesto (+1,37) ter sezono v smukaškem seštevku končala na 25. mestu (96 točk). Po Štuhčevi je hudo padla Italijanka Daniela Marighetti, in to na svoji zadnji, poslovilni tekmi, s katero je končala tekmovalno pot. Italijanka je na srečo polomila le smuči, pri skoku je padla na hrbet in na repe, ter ni utrpela hujših posledic.

Ponesrečen nastop je tudi za prvo švicarsko favoritinjo Laro Gut, letošnjo skupno zmagovalko svetovnega pokala, ki je pristala na skromnem 13. mestu, v posebnem seštevku discipline pa sezono končala na četrtem mestu, brez končnega odličja. Boj za drugo mesto v smukaškem seštevku je dobila danes druga Suterjeva, za Vonnovo je nazadnje zaostala 117 točk, kot tretja smukačica pa je sezono končala danes sicer slaba, komaj 17., Kanadčanka Larisa Yurkiw, ki je za Vonnovo zaostala 173 točk. Vonnova, ki je pripotovala v St. Moritz in si ogledala tekmo kot gledalka, je tako osvojila še osmi smukaški globus ter skupno 20. kariernega.