stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Klingenthal

Jaka Hvala zmagovalec v Klingenthalu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.02.2013 17:46

Mladi Slovenec Jaka Hvala je zmagovalec današnje tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih v Klingenthalu, s čemer se je dvakratni mladinski svetovni prvak prvič v karieri povzpel na najvišjo stopničko tudi v svetovnem pokalu.

Med najboljšo deseterico je končal tudi Peter Prevc, ki je končal na sedmem mestu.

"Res sem vesel, saj nisem pričakoval, da bi danes lahko zmagal. Po poskusni seriji sem bil kar malo jezen sam nase zaradi slabšega skoka in ta jeza mi je nato pomagala v prvi seriji, imel pa se tudi malo sreče z vetrom," je dejal 19-letni Hvala takoj po zmagi za televizijsko mrežo Eurosport.

Hvala, ki je bil to zimo vodilni po prvi seriji že na tekmi svetovnega pokala v Kuusamu, pa je nato v finalu naredil napako, je danes zdržal pritisk in prišel do prvenca kariere: "Danes je bilo precej lažje kot v Kuusamu. S tiste tekme sem se veliko naučil, tako da mi danes ni bilo težko skočiti kot zadnji v finalni seriji."


V finalu je odlično nastopil tudi Jurij Tepeš (229,8 točke), ki je z 29. mesta po polovici tekme na koncu napredoval na 15., Matjaž Pungertar (228,9) je s 16. dosegel uspeh kariere, Robert Kranjec (226,5) pa je bil 19.

Klingenthal je bil druga postojanka nemške ekipne turneje. Na prvi v Willingenu so Slovenci v postavi Prevc, Hvala, Tepeš in Kranjec prepričljivo zmagali na ekipni tekmi, medtem ko je posamična odpadla zaradi težav z vetrom. Karavana svetovnega pokala se bo zdaj preselila v Oberstdorf, kjer bodo za konec mini turneje na sporedu še smučarski poleti. "Letalnice v Oberstdorfu še ne poznam, saj tam še nisem nastopil, a v smučarskih poletih zelo uživam, tako da se naslednje tekme že zelo veselim," je dodal Hvala.

Kvalifikacije bodo že v petek, obe tekmi tako v soboto kot nedeljo pa se bosta s prvima serijama začeli ob 17. uri. Slovenska vrsta je na dobri poti, da na koncu osvoji prvo mesto na nemški ekipni turneji, ki prinaša tudi denarno nagrado v višini 100.000 evrov.