franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Seefeld

Jelenko na koncu 10.

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
29.01.2016 15:18

Nemec Eric Frenzel je zmagovalec tekme svetovnega pokala v nordijski kombinaciji v avstrijskem Seefeldu. Za njim se je uvrstil Japonec Akito Watabe, tretji pa je bil Nemec Fabian Riessle. Slovenec Marjan Jelenko je zasedel deseto mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev v tej sezoni.

(Foto: Gepa)
Jelenko je sijajno opravil skakalni del današnje preizkušnje, "prvi polčas" je končal na obetavnem šestem mestu, v tekaški preizkušnji na pet kilometrov pa je bil dolgo časa v prvi zasledovalni skupini osmih tekmovalcev, medtem ko sta bila Frenzel in Watabe vseskozi v ospredju.

Slovenski nordijski kombinatorec iz Šaleške doline je popustil šele v zadnjem kilometru tekaškega dela, na koncu pa vendarle zmogel dovolj moči in zasedel deseto mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev na tekmah za svetovni pokal v tej sezoni. Jelenko je pred dnevi v francoskem Chaux-Neuveju zasedel 13. mesto.


Drugi slovenski tekmovalec Gašper Berlot je preizkušnjo končal v drugi polovici razpredelnice. Na koncu je zasedel 44. mesto, za zmagovalcem pa je zaostal 2:20,0 minute.

V skakalnem delu je bil sicer najboljši Watabe, za njim pa sta se zvrstila Frenzel in Norvežan Jarl Magnus Riiber. Jelenko je bil na šestem, njegov reprezentančni sotekmovalec Berlot pa 48. mestu.