jasmina kandorfer Dobra karma

"Ljudi testiramo in uporabljamo intuicijo," je ...

Igor Kojić, Severina Svet24.si

Severina s tem zaprla usta dvomljivcem

20191025_150340 Reporter.si

Primer iz Celja: Kako ravnati, da v domu ...

koronavirus, slovenija Svet24.si

V torek 39 na novo okuženih, umrli sta dve osebi

sircelj Necenzurirano

Največje "luknje" v megu zakonu

4 Igor Jelen Iggy - foto osebni album Odkrito.si

»Zadnje tri tedne ni bilo nikakršnih opozoril«

delovna-akcija, družina-ržen Njena.si

Luksuz in revščina: So Rženovi pretentali POP TV?

Šport Novo mesto

Jones zapustil Krko, Smodiš okrepil upravo kluba

Piše: KK Krka/STA

Čas objave:
29.01.2020 13:15

Slovenski košarkarski klub Krka je zapustil ameriški igralec Marvin Jones. Kot so danes sporočili iz novomeškega kluba, bo Jones kariero nadaljeval v Grčiji, Krka se je s Promitheasom iz Patrasa dogovorila za odškodnino. Zato pa se je Krka okrepila v upravi, katere član je postal nekdanji reprezentant in član Krke, Matjaž Smodiš.

"Z željo, da se dodatno okrepi delo v klubu, z veseljem sporočamo, da se nam je pridružil nekdanji košarkar Matjaž Smodiš. Matjaž bo s svojimi bogatimi izkušnjami in znanjem predstavljal pomemben člen v vodstvu kluba," je okrepitev komentiral predsednik kluba Andraž Šuštarič.

»Zahvaljujem se vodstvu kluba na ponujeni priložnosti. Veselim se nove zgodbe in izzivov ki sledijo,« je ob tej priložnosti dejal Matjaž Smodiš.

Matjaž Smodiš je v članski ekipi novomeškega kluba prvič zaigral pri petnajstih letih. Kljub mladosti je hitro postal vodja v moštvu, ki se je dve leti kasneje uvrstilo v prvo slovensko ligo. Že v sezoni 1997/98 je bil najbolje ocenjen igralec slovenske lige, polnoletnost pa je praznoval z doseženimi 21 točkami proti tedaj tretjemu moštvu Evrope Union Olimpiji. S Krko je nastopal v Pokalu Radivoja Korača (v spominu navijačev ostaja domača tekma z Barcelono, kjer je dosegel 24 točk in imel 14 skokov) in Pokalu Saporta, leta 2000 pa je s Simonom Petrovom, Ivom Nakićem in z ostalimi soigralci sodeloval pri prvem vrhuncu novomeške košarke. Krka je takrat osvojila naslov državnih prvakov, po tem ko je v finalu s 3:1 premagala Pivovarno Laško, v polfinalu pa je z dvema zmagama izločila Union Olimpijo.

Leta 1999 je na Evropskem prvenstvu v Franciji prvič zaigral za člansko reprezentanco, leto prej pa je z Jako Lakovićem, Primožem Brezcem, Dragišo Drobnjakom in soigralci, z drugim mestom na evropskem prvenstvu do 22 let v Italiji, prinesel prvo reprezentančno medaljo za Slovenijo. Za člansko reprezentanco je igral še na evropskih prvenstvih 2001, 2007, 2009 in 2011.

Po uspešnem igranju za klub Krka se je pred sezono 2000 odločil za odhod v tujino, kjer je v 12 letih zamenjal le štiri klube oziroma tri mesta igranja. Čeprav je v mladosti napovedoval igranje v NBA kot svoj veliki cilj, je hitro spoznal, da je s trdim delom in željo po uspehu lahko enako uspešen tudi, če ostane v Evropi. Tako je že v sezoni 2000/2001 z bolonjskim Kinderjem (Virtusom) postal prvak tedanje ULEB-ove Evrolige, italijanski prvak in zmagovalec italijanskega pokala. Leta 2003 se je preselil k mestnemu rivalu Fortirtudu in že v prvi sezoni prišel do finala Evrolige, v drugi pa do naslova državnih prvakov. Pred sezono 2005/06 se je preselil k moskovskemu CSKA, kjer je preživel šest let. S CSKA-jem je osvojil dva naslova evropskega prvaka, še trikrat pa je igral na zaključnem turnirju. Prav v vsaki sezoni je postal tudi ruski državni prvak. Zaradi vedno večjih težav s hrbtom je zapustil Moskvo, se vrnil v Novo mesto, ter zaigral za zagrebško Cedevito. Z njo je osvojil hrvaški pokal, igralsko kariero je sklenil leta 2013 z naslovom državnega prvaka v dresu domačega kluba Krka.

Matjaž Smodiš je danes uspešen podjetnik in tudi eden od idejnih vodij uspešne košarkarske zgodbe KK Žoltasti Troti.