stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Ravne na Koroškem

Kadeti NTK na državnem prvenstvu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.02.2016 17:26

Novomeščanom osmo mesto - NTK Krka med najmlajšimi ekipami - Domen Zupančič in Mitja Omrzel nanizala osem posamičnih dvobojev – Jaka Golob najbolj borben, a še premalo izkušen – Trener Uroš Slatinšek zadovoljen.

V nedeljo popoldan se je na Ravnah na Koroškem končalo dvodnevno državno ekipno kadetsko tekmovanje, ki so se ga udeležili tudi najmlajši igralci NTK Krka. Že uvrstitev ekipe na državno prvenstvo je bila za klub, še zlasti za trenerja Uroša Slatinška, lep uspeh, saj sta v novomeški ekipi nastopila kar dva mlajša kadeta.

Prvi dan tekmovanja je glede na dejstvo, da je trojica z Dolenjske v kvalifikacijah zmagala, za nasprotnika NTK Krki postavil NTK Mengeš. Retultat je bil 5:3 za favorizirane Gorenjce. Dve točki je prispeval Mitja Omerzel, eno Domen Zupančič. V naslednjem srečanju je “pokleknila” Gorica. Bilo je 5:2. Zupančič je dosegel dve zmagi, Omrzel tri. V zadnji tekmi so bili domačini z Raven boljši. Bilo je 5:1. Častno točko je dosegel Zupančič. V nedeljo je sledilo razigravanje za 5., 6., 7. in 8. mesto. Trener Uroš Slatinšek je vedel, da bodo njegovi varovanci igrali z izenačenimi ekipami in z malo več sreče in izkušenj bi se lahko vse zasukalo drugače. Proti Ptuju in Arrigoniju sta Zupančič in Omerzel prispevala dve zmagi Odločil naj bi Jaka Goloba, a je bil v tej konkurenci najmlajši in brez izkušenj. Navzlic temu je odigral odlično, vse pa je navdušil z izredno borbenostjo.

Osvojeno osmo mesto se zdi spričo dveh odličnih novomeških ekip, ki igrata v 1. slovenski ligi, neuspeh, a vedeti je treba, da je bila NTK Krka najmlajša, z igrami pa je dokazala, da bo prihodnje leto povsem drugače.

Izjava Uroša Slatinška: “Ne glede na osvojeno osmo mesto sem zadovoljen. Domen in Mitja sta dobila 8 posamičnih dvobojev in si priborila veliko število točk za državno lestvico. Z borbenostjo me je navdušil Jaka. Pridobil je izkušnje. Prihodnje leto bomo v isti postavi trn v peti vsaki ekipi.”