profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport

Kadetinje ŠD SU ubranile naslov državnih prvakinj

Piše: R.K.

Čas objave:
15.02.2023 08:43

»So nam rekli, da je težje ubranit naslov kot ga osvojiti. Res je. Ni pa nemogoče. Nam je uspelo!« ponosno sporočajo iz novomeškega Športnega društva SU. Ekipa kadetinj v postavi Lana Slatinšek, Neža in Neja Gazvoda, Karin Slatinšek ter Neja Košir, je namreč v nedeljo v Izoli, kjer je potekalo državno prvenstvo, znova stala na najvišji zmagovalni stopnički in ubranila naslov državnih kadetskih prvakinj.

Kadetinje ŠD SU so v prvi predtekmovalni skupini v soboto brez izgubljenega niza osvojile prvo mesto. Že po prvem krogu nedeljskih tekem je bilo jasno, da se bosta v zadnjem krogu za naslov državnih prvakinj pomerili ekipi ŠD SU in Arrigoni, saj so Novomeščanke s 5:1 premagale Mengeš, Izolčanke pa s 5:0 Ravenčanke. O prvem mestu je odločala medsebojna tekma med novomeškimi in ravenskimi kadetinjami, ki je s 5:3 pripadel ekipi ŠD SU, v kateri se je s tremi zmagami izkazala Lana Slatinšek, po enkrat pa sta zmagi svoji ekipi priigrali sestri Neja in Neža Gazvoda. 

Tega, da je uspelo še drugič zapored s kadetinjami osvojiti naslov državnih ekipnih prvakinj, je bil seveda izredno vesel prvi mož ŠD SU Uroš Slatinšek. “Ubraniti naslov v posamični konkurenci je težko, v ekipni konkurenci pa je to res izjemen dosežek. Naše kadetinje so bile res dobro pripravljene, tako fizično, tehnično in taktično. Cilj ubranitve naslova smo si skupaj s kadetinjami zadali že na začetku sezone in čeprav so bila v prvem delu sezone še prisotna nihanja, pa so bile punce ta vikend zbrane in so dokazale, da zadnjih 14 dni, ko so trenirale tudi po pet ur dnevno, ni bilo zaman.” Slatinšek se ob tem še posebej zahvaljuje vsem članom društva, staršem za podporo, ter tudi društvenim rekreativcem za vse odigrane prijateljske tekme z mladimi igralkami.

“Po dveh napornih dneh prvenstva so punce za konec prihranile svojo najboljšo igro. Do finala niso imele konkurence, v finalu pa so po razburljivih dvobojih zmagale s 5:3. Lahko smo res ponosni nanje, da jim je uspelo že drugo leto zapored osvojiti naslov državnih prvakinj v isti postavi,” poudarja Jožko Omerzel, ki se ob Urošu Slatinšku kali tudi v trenerskih vodah in je očitno iz pravega kova ne le kot igralec, temveč tudi kot trener.  

“Vesela sem, da smo ponovno osvojile naslov in da mi je uspelo zmagati prav vse tekme. Celotna ekipa je prispevala k končni zmagi in sem res ponosna, da sem del takšne ekipe!” je po uspehu v Izoli dejala Lana Slatinšek, ki je bila najboljša posameznica finalnega turnirja.

In kdo ve, morda je že danes čas za nov laskavi naziv. Športno društvo SU se namreč poteguje za naziv najboljšega športnega kolektiva Mestne občine Novo mesto za minulo leto, med kandidati za Športnika leta pa je tudi Jožko Omerzel, ki je v letu 2022 osvojil naslov državnega ekipnega članskega prvaka in naslov pokalnega ekipnega prvaka Slovenije, postal je tudi državni članski prvak v dvojicah. Prireditev Športnik leta bo sicer drevi ob 18. uri v Kulturnem centru Janeza Trdine.