nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Brdo pri Kranju

Kampl: Zgodi se lahko marsikaj

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
10.11.2015 05:35

Slovenski nogometni reprezentanti bodo danes ob 11. uri na Brdu pri Kranju opravili prvi resni trening pred dodatnimi kvalifikacijami za Euro 2016 proti Ukrajini.

(Foto: facebook)
Med tistimi, ki se bodo potili pod taktirko Srečka Katanca, je tudi nepogrešljivi Kevin Kampl, ki pravi, da bosta tekmi težki, a nikakor Slovenija ni brez možnosti za preboj v Francijo.

Kot je zdaj uveljavljeni član nemškega prvoligaša Bayerja iz Leverkusna priznal, mu ukrajinski nogomet ni najbolj blizu, kar se vedenja o tem tiče. "Ne poznam podrobno ukrajinskega nogometa. Sicer sem že igral proti nekaterim klubom iz Ukrajine, ampak da bi veliko gledal in spremljal, kaj se tam dogaja, pa ne preveč. Imajo pa dobro reprezentanco, dobre igralce in to bo zagotovo težak dvoboj za nas," meni Kampl.

Zagotovo pa pozna dva najbolj izpostavljena igralca v rumeno-modrih dresih, Jevgena Konopljanko iz Seville in Andreja Jarmolenka iz kijevskega Dinama, ki običajno na krilnih položajih tekmecem povzročata hude težave. "To je res, ampak na reprezentančnih tekmah se lahko marsikaj zgodi. Tudi mi smo v Švici vodili z 2:0, proti Angliji smo dvakrat vodili ... Moramo paziti na njihove igralce, ampak imamo tudi mi dobre," pravi svetlolasi vezist, ki si močno želi zaigrati na evropskem prvenstvu.

"Mislim, da vsak nogometaš sanja o velikem turnirju. Če bi nam to uspelo, bi bilo to fenomenalno tudi zame. Da bi lahko igral za Slovenijo na takšnem tekmovanju, bi bilo res super. Kot pa sem rekel, bo zelo težko. Obakrat moramo biti stoodstotni, saj je Ukrajina zelo dober tekmec. Toda mi smo kvalifikacije dobro odigrali in če bomo pravi na igrišču, lahko naredimo nekaj odmevnega," poudarja Kampl, ki dodaja, da je majhna prednost, da najprej igrajo v gosteh.


Toda to vsaj pri njem ne nagne tehtnice na eno ali drugo stran. "Mislim, da so možnosti 50-50, lahko se vse zgodi. Če bomo pravi, imamo možnost. Dobili bomo svoje priložnosti, samo moramo jih unovčiti in narediti čim manj napak, saj ima Ukrajina takšne igralce, ki lahko vsako izkoristijo," še pravi Kampl.

Ob razkritju, da bo povratna tekma v Ljudskem vrtu, se je v javnosti veliko razpravljalo o tem, ali je tam res lažje igrati kot v Stožicah. "Ne bi tako rekel. Vsak pa zase ve, kje raje igra. Jaz, ki prihajam iz Maribora, vem, da sem rad tam, da rad igram tam, da mi je tam všeč vzdušje. Saj je podobno v Ljubljani, toda jaz sem pač iz Maribora," je zaključil nogometaš, od katerega bo precej odvisen tudi končni razplet drugega boja z Ukrajino za preboj na EP.

Spomnimo, Slovenija je v dodatnih kvalifikacijah z Ukrajino igrala že uvrstitev na Euro 2000. Takrat, leta 1999, so Slovenci na EP v Belgijo in na Nizozemsko napredovali s skupnim izidom 3:2.

Ob teh dveh tekmah so se Slovenci in Ukrajinci pomerili še v kvalifikacijah za EP 1996, v Kijevu je bilo 0:0, v Ljubljani pa 3:2 za Slovence.