IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Istra

Kaotičen ekipni kronometer Tinkoffu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.04.2016 17:54

Na dirki po Hrvaški so imeli kolesarji na ekipni vožnji težke razmere. Za zmago danes niso zadostovale le dobre noge, saj je bilo zaradi dežja in spolzke ceste potrebno pokazati tudi veliko spretnosti.

V danih razmerah sta se najbolje znašla ruski Tinkoff, ki je zmagal ter Synergy Baku Cycling Project, ki je zadržal vodstvo Matije Kvasine. Adria Mobil solidna deveta.

Peto etapo so kolesarji na dirki po Hrvaški vozili ekipni kronometer. Ena najtežjih disciplin v kolesarstvu je na spolzkih istrskih cestah bila še zahtevnejša. Na trenutke je bilo prav smešno gledati svetovne zvezdnike kako se trudili, da so se obdržali na kolesu. Velike težave je imel tudi včerajšnji zmagovalec etape na Učki Riccardo Zoidel, ki je na trenutke deloval kot začetnik. Adria Mobil je dirko odpeljala zelo solidno in zasedla deveto mesto. Trener Mervar Boštjan: »Z vožnjo ekipe sem danes zadovoljen. Imeli smo veliko informacij s proge. Vedeli smo, da je zelo spolzko in da je veliko padcev. Mi smo šli na sigurno in nismo pretiravali po zavojih. Z ekipo kot jo imamo letos je to maksimum. Jutri bo težko še kaj spremeniti v skupnem seštevku, čeprav vem, da ekipi CCC in Tinkoff ne bodo mirovale do zadnjega«.


Po današnji etapi sta Radoslav Rogina in Domen Novak na petem oziroma šestem mestu. Slednji je zadržal mesto vodilnega med mladimi kolesarji do 23 let. Jutri je na sporedu še zadnja etapa od Svetega Martina do Zagreba. Hrvaška je pred zgodovinskim uspehom, vendar bo z odpiranjem šampanjcev morala počakati prav do konca, saj je zaključek dirke izredno zahteven.