duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 2. junija

JANEZ-STUSEK-pl5 Reporter.si

Sramota! Na čelu slovenske obveščevalne službe...

Milan Krek, tiskovna konferenca Svet24.si

Kacin se je brez pooblastila opravičil v imenu ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Ljubezen po domace3 Njena.si

Ljubezen po domače: Tanja medijske pozornosti ne ...

Šport Novo mesto

VIDEO&FOTO: Kateri so novomeški športniki leta?

Piše: Dolenjski list, Rok Nose

Čas objave:
05.02.2020 12:00

Za najboljša športnika leta 2019 v Mestni občini Novo mesto, sta bila včeraj, v Kulturnem centru Janeza Trdine, na tradicionalni prireditvi Športnik leta razglašena namiznoteniška igralca Krke Darko Jorgić in Aleksandra Vovk, najboljši športni kolektiv v občini pa je ženski rokometni klub Krka.

Ta se lahko pohvali, da so lani njihove kadetinje postale državne prvakinje, članice so bile druge v pokalu Slovenije in tretje v državnem prvenstvu, bronasto medaljo so osvojile tudi mladinke.

Prireditev Športnik leta 2019.png
Prireditev Športnik leta 2019 v Novem mestu
Foto: Radio Krka, Miran Klevišar

Športnik leta Darko Jorgić (NTK Krka) je lani osvojil prvo mesto na evropskem prvenstvu v dvojicah za mlajše člane, peti je bil na evropskem članskem ekipnem prvenstvu, na državnem prvenstvu pa je bil med člani najboljši tako posamezno kot v dvojicah. Na svetovni članski jakostni lestvici je bil najvišje uvrščen na 38. mesto.

Na drugo mesto se je zavihtel Marko Kump iz Kolesarskega kluba Adria Mobil. Lani je sedemkrat zmagal na dirkah mednarodne kolesarske zveze, najboljši je bil tudi na veliki nagradi Adrie Mobila, medtem ko je na cestnem državnem prvenstvu osvojil tretje mesto. V izboru za športnika leta se je na tretje mesto uvrstil atlet Tilen Ovniček (AK Krka), ki se poleg naslovov državnega prvaka v teku na 60 m v dvorani in na 100 m na prostem lahko pohvali še z devetim mestom v teku na 100 m na evropskem prvenstvu v Varaždinu.

Športnica leta Aleksandra Vovk (NTK Krka) je lani zmagala na državnem članskem prvenstvu v dvojicah in mešanih dvojicah, druga pa je bila posamezno. Poleg tega je osvojila prvo mesto na državnem prvenstvu za mlajše članice tako posamezno kot v dvojicah.

Živa Falkner foto Radio Krka.png
Živa Falkner
Foto: Radio Krka, Miran Klevišar

Drugo mesto je zasedla teniška igralka Živa Falkner (Teniški klub Otočec), ki je lani osvojila prvo mesto v dvojicah in tretje mesto posamezno na turnirju svetovne mladinske teniške lestvice najvišjega, A-ranga v Južni Afriki, na evropskem teniškem prvenstvu do 18. leta starosti v Švici pa je bila v dvojicah bronasta. Po mnenju strokovne komisije se je na tretje mesto zavihtela rokometašica Erin Novak, kadetska in mladinska reprezentantka ter kapetanka kadetske ekipe Krke, ki je lani osvojila naslov državnih prvakinj.

Na prireditvi Športnik leta so podelili tudi občinska oz. županova priznanja in Bloudkove značke za večletno delo zaslužnim športnim delavcem. Zlato značko sta prejela Vito Gabrič (Društvo športnih pedagogov) in Matjaž Cerkovnik (ŽKK Krka).

Športnik leta 2019 .png
Športnik leta 2019
Foto: Radio Krka, Miran Klevišar

Prireditev so popestrili plesni skupini Terpsihora in Hip hop mame, glasbene umetnice Nina Pečar, Lita in Irena Yebuah ter komorna skupina Glasbene šole Marjana Kozine. Prireditev je povezovala Anja Hlača Ferjančič.

Prireditev Športnik leta 2019 2.png
Prireditev Športnik leta 2019
Foto: Radio Krka, Miran Klevišar

Fotografije s prireditve si oglejte tukaj