nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Doha

Klavora do brona

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.03.2013 17:21

Junak slovenskega tabora prvi finalni dan gimnastičnega svetovnega pokala v Dohi je Rok Klavora, ki je na parterju še izboljšal uspešen kvalifikacijski nastop in osvojil 3. mesto.

FOTO: 24ur.com

V današnjih finalih najboljših po orodjih sta nastopila tudi Sašo Bertoncelj na konju z ročaji in Teja Belak na preskoku in oba zasedla 5. mesti.

Klavora je danes prikazal še lepšo sestavo kot v sredinih kvalifikacijah in tako zadnjo večjo tekmo pred aprilskim evropskim prvenstvom v Moskvi dobro izkoristil, saj si je po tretjem mestu v Montrealu leta 2009 in zmagi v Mariboru leta 2011 pritelovadil tretje stopničke na svetovnih pokalih v karieri. Zmagal je svetovni podprvak iz Londona 2009 in dobitnik desetih odličij z evropskih prvenstev, Romun Flavius Koczi (14,925).

Bertoncelj je na konju po drugem mestu minuli vikend na svetovnem pokalu v Cottbusu tudi tokrat meril na stopničke, a je za tri desetinke točke znižal težavnost sestave in si z oceno 14,825 točke razdelil peto mesto z Armencem Harutjumom Merdinjanom, lani bronastem na evropskem prvenstvu v Montpellierju. Zmagal je olimpijski, svetovni in evropski prvak Madžar Krisztian Berki (15,450).

Belakova, tretja v kvalifikacijah, danes na preskoku ni ponovila dveh tako dobrih nastopov kot včeraj in je z oceno 13,725 točke zasedla peto mesto.

V petek bo imela mlada telovadka novo priložnost za odličje, saj bo nastopila tudi v finalu na gredi. Svetovni pokal v Dohi je zadnja večja tekma pred prvenstvom stare celine, ki bo od 16. do 22. aprila v Moskvi.