stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport ZDA

Kopi bo igral v končnici

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
21.04.2013 09:28

Hokejisti Pittsburgha, Montreala, Washingtona in Bostona v vzhodni ter Chicaga, Anaheima in Vancouvra v zahodni konferenci so si do sobotnih tekem izborili končnico v severnoameriški ligi NHL, v noči na nedeljo pa sta napredovala še Toronto in Los Angeles.

Branilec naslova iz Los Angelesa, za katerega zelo uspešno nastopa slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar, sploh ni stopil na ledeno ploskev, preboj v končnico pa si je zagotovil po zmagi Vancouvra nad Detroitom z 2:1 po kazenskih strelih.

Kopitarjeva zasedba bo v noči na ponedeljek na domačem ledu gostila Dallas, do konca ligaškega dela pa jo nato čakajo še tri tekme: v gosteh se bo pomerila z Minnesoto in Detroitom, doma pa s San Josejem. Kralji so v zahodni konferenci trenutno na četrtem mestu.


V noči na nedeljo je bilo na sporedu še sedem tekem, na dveh je odločitev padla po kazenskih strelih. New York Islanders so premagali Winnipeg s 5:4, Phoenix pa Chicago s 3:2. Štiri tekme so se končale z zmagami gostujočih ekip: Pittsburgh je ugnal Boston s 3:2, Philadelphia je bila boljša od Caroline s 5:3, Washington je premagal Montreal s 5:1, Toronto pa Ottawo s 4:1. Edino domačo zmago je dosegel New Jersey, ki je zanesljivo premagal Florido s 6:2.