IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Novo mesto

Košarkarice ŽKK državne podprvakinje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.03.2016 15:10

V športni dvorani Marof se je zaključil mladinski final four najboljših štirih ekip v Sloveniji. Krkašice so prvič v zgodovini kluba osvojile naslov državnih podprvakinj! Maruša Seničar je bila izbrana v najboljšo peterko in bila tudi najboljša skakalka turnirja. Aleksandra Krošelj je bila najboljša strelka finalnega turnirja.

Celjanke so na finalni tekmi veljale za nesporne favoritinje, vendar so naletela na izjemen odpor naših košarkaric, ki so bile odločene, da poskrbijo za novo presenečenje. Prvi polčas se je končal z rezultatom 26:36 v korist Celjank. Tretjo četrtino tekme so krkašice začele izjemno in se že po prvi minuti igre približale na zgolj pet točk zaostanka (31:36). Po minuti odmora, ki jo je zahteval gostujoči trener, naša dekleta niso popustila ter se še bolj približale nasprotnicam, v tretji minuti igre je bil zaostanek naših deklet še zgolj pičli dve točki (34:36). V naslednji akciji je domači trener Sašo Rebernik prejel tehnično napako, po kateri so Celjanke hitro ušle na enajst točk prednosti (34:45). Novomeščanke so se trudile ujeti priključek, vendar zmage Celjank niso več uspele ogroziti.
Osvojena srebrna medalja je za naš klub izjemen uspeh, dekleta so se drugič zapored uvrstila na zaključni turnir in prvič v zgodovini kluba osvojile medaljo! Krkašice so v zgodovini kluba nastopile na štirinajstem zaključnem turnirju in osvojile jubilejno deseto medaljo!

V klubu smo zadovoljni, da smo ponovno imeli možnost organizirati zaključni turnir v Novem mestu in ga tudi izpeljali na visokem nivoju. Zahvaljujemo se tudi publiki, ki je v zelo velikem številu prišla podpret naša dekleta.

KRKA – ATHLETE CELJE 53:76 (14:18, 12:18, 15:23, 12:17)

Postava in strelke Krke: Jurečič 2, Koračin, Krošelj 17, Seničar 17 (15 skokov, 5 podaj), Cesar, Zoran 7, Vrščaj I., Mervar 2, Klobučar, Lavrič 5, Špoljar, Vrščaj E. 3.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:


Sašo Rebernik, trener Krke:
"Čestitke ekipi Athlete Celja za osvojen državni naslov, prav tako pa čestitke našim košarkaricam, ki so pokazale resnično veliko želje po zmagi. Na trenutke smo bili blizu presenečenju, a neka sila tega ni dopuščala. Naprej gremo lahko z dvignjenimi glavami."

Damir Grgić, trener Athlete Celja:
"Čestitke našim košarkaricam za deveti zaporedni naslov v kategoriji deklet do 19 let. Mislim, da smo zasluženo zmagali. Pokazali smo, da smo trenutno najboljša ekipa v državnem prvenstvu. Igra v finalu nam ni ravno stekla tako, kot bi si želeli. Čestitke tudi ekipi Krke za zelo dobro odigran turnir, Kranjčankam za osvojeno tretje mesto in Grosupeljčankam za dobro igro na zadnji tekmi."

KONČNA RAZVRSTITEV:

1. Athlete Celje
2. Krka Novo mesto
3. Triglav
4. Grosuplje

NAJBOLJŠA PETERKA FINALNEGA TURNIRJA
: Maruša Seničar (Krka), Maja Jakobčič (Triglav), Pia Zupan (Grosuplje), Annamaria Prezelj (Athlete Celje), Althea Gwashavanhu (Athlete Celje)
NAJBOLJA SKAKALKA FINALNEGA TURNIRJA: Maruša Seničar (Krka)
NAJBOLJŠA PODAJALKA FINALNEGA TURNIRJA: Alma Potočnik (Athlete Celje)
NAJBOLJŠA OBRAMBNA IGRALKA FINALNEGA TURNIRJA: Larisa Ocvirk (Athlete Celje)
NAJBOLJŠA STRELKA FINALNEGA TURNIRJA: Aleksandra Krošelj (Krka)
NAJKORISTNEJŠA IGRALKA FINALNEGA TURNIRJA: Larisa Ocvirk (Athlete Celje)

Ob koncu mladinske sezone velja poudariti, da so se naša dekleta skozi celotno sezono kazale zelo dobre predstave, izjemno kolektivno igro, ki je bila tudi ključ do končnega uspeha! Veselimo se že prihodnjih sezon in novih uspehov naših košarkaric.