nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Novo mesto

Košarkarji Krke gostijo zagrebško Cibono

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.11.2015 09:36

Košarkarje novomeške Krke v 11. krogu Lige Aba čaka pomembna tekma z zagrebško Cibono, saj bi se z zmago utrdili v zgornjem delu lestvice.

Moštvi se med seboj zelo dobro poznata, zanimivo pa je, da je sedanji Krkaš Jure Lalić lani igral pri Ciboni, sedanja člana Cibone Jasmin Hukić in Nebojša Joksimović pa pri Krki. Ive Ivanov in James Florence pa sta bila soigralca v Zadru.

To bo že 20 tekma v ligi ABA med tema dvema nasprotnikoma, Zagrebčani pa vodijo z 12-7. Zanimivo je, da sta si le v prvi in zadnji sezoni moštvi razdelili zmagi, v sedmih ostalih sezonah pa je bodisi eno ali drugo moštvo zabeležilo zmagi na obeh medsebojnih tekmah.

Tekma bo v dvorani Leona Štuklja ob 19 uri.

Vladimir Anzulović, pomočnik glavnega trenerja Krke
: "Čaka nas zelo težka tekma s Cibono, ki ima v svoji postavi nekaj novih igralcev, ki so se pokazali kot prave okrepitve za njih. Še posebej se bomo morali osredotočiti na Jamesa Florenca, ki je najboljši strelec in asistent Cibone. Pomembno bo, da jim bomo parirali v skoku in zaustavljali njihove protinapade. Nevarna bosta tudi naša nekdanja igralca Hukić in Joksimović, ki tudi v dresu Cibone kažeta kakovostne igre. Upam, da bomo z naš borbeno igro in s pomočjo naših zvestih igralce prišli do zmage."

Mirko Mulalić, igralec Krke: "Cibona je po nekoliko slabšem začetku doživela kar nekaj kadrovskih sprememb in njihov položaj na lestvici ni realen pokazatelj njihove moči. Definitivno moramo začeti veliko bolje kot pri Sutjeski in pri svojem ritmu igre vztrajati vseh 40 minut. Če nam to uspe, se lahko nadejamo nove domače zmage, ki jo nujno potrebujemo."