stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Glendale

Kralji na koncu slavili s 6:2

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
03.02.2016 07:12

Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi na 50. tekmi prišel do 31 zmage. Kralji so v gosteh pri Arizona Coyotes slavili s 6:2. Pomemben delež pri zmagi je z dvema podajama vpisal slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki je poskušal priti tudi do zadetka, a zaman, niti eden od petih strelov proti nasprotnim vratom ni končal v mreži.

(Foto: FB)
Dvoboj tihomorskih rivalov, kralji so prvič stopili na led po premoru zaradi tekme vseh zvezdnikov v ligi NHL, je imel lastnosti derbija, domači hokejisti so kar dvakrat povedli z golom razlike, a so se kralji vsakič vrnili ter nazadnje slavili s prednostjo kar štirih zadetkov.

Arizona je povedla že v sedmi minuti z zadetkom Jordana Martinooka, v drugi tretjini, v 24. minuti, je Jake Muzzin ob power playu izenačil na 1:1, plošček sta pripravila Kopitar in Drew Doughty, natanko tri minute kasneje je Arizona znova povedla, uspešen je bil Anthony Duclair.


Kralji pa niso popustili in konec tridesete minute je prav tako ob power playu na 2:2 izenačil Alec Martinez, po akciji naveze Doughty-Kopitar. Do konca druge tretjine, v kateri so gostje kar štirikrat zadeli, si je Los Angeles zagotovil že dva gola prednosti, zadela sta Marian Gaborik in Dustin Brown, v zadnji tretjini pa sta bila uspešna še enkrat Brown in za konec Vincent Lecavalier.

Vodilno ekipo pacifiške skupine v noči na petek po slovenskem času čaka še ena tekma proti tekmecu iz iste divizije, pomerili se bodo z Anaheim Ducks. Kralje nato čaka sedem zaporednih tekem v gosteh.