nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Novo mesto

Krka - ACH Volley 0:3

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
21.11.2015 08:47

Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 9. kroga 1. DOL za moške včeraj v Novem mestu premagali Krko s 3:0 (23, 22, 20).

Za odbojkarje ACH Volleyja, predvsem pa za njihovega trenerja Bogdana Kotnika, je bila tekma v Novem mestu zelo pomembna. Marsikdo je bil prepričan, da koroški strateg ne bi preživel dva zaporedna poraza, mnogi so menili, da bi po porazu z Vojvodino v primeru novega neuspeha že postal nekdanji trener. Čeprav so njegovi varovanci tekmo dobili, pa Kotnik z uspehom v dolenjski prestolnici ni zaplul v mirne vode, upa lahko le, da bodo njegovi varovanci vendarle začeli izboljševati svojo formo in vsaj na domačih igriščih začeli kazati bolj zanesljivo igro.

V Novem mestu, kjer jim je igro organiziral Matija Jereb, na mesto libera pa namesto Mitje Pleška zaigral Matevž Ledinek, so zagotovo igrali precej bolje kot v Novem Sadu, kljub temu pa se do zmage še zdaleč niso sprehodili. Krka je bila dostojen tekmec, vprašanje pa je, kako bi bilo, če bi izvajala nekoliko večji pritisk s servisi, kot ga je (11 napak, brez asa). Za razliko od sredine tekme lige prvakov Ljubljančani niso imeli težav s sprejemom, kapetan Andrej Flajs je bil pri njem zanesljiv, kot že dolgo ne, enako velja tudi za druga dva sprejemalca oziroma za Sama Walkerja in libera Ledinka.

Flajs je bil v prvem nizu razpoložen tudi v napadu, ker pa v nabiranju točk ni imel prave pomoči, korektor Eric Mochalski je ob slabem odstotku napadalnih akcij dosegel vsega dve točki, tudi Walker pa ni bil dosti boljši, je bil niz izenačen in negotov vse do konca. Prvaki so sredi niza povedli za tri točke (13:16), imeli tako prednost tudi pri izidu 20:23, jo še povečali in si priigrali štiri zaključne žoge, toda razpoložena Valentin Turk (v prvem nizu je dosegel sedem točk) in Martin Kosmina se ob pomoči kolegov nista dala. Novomeščani so se približali na 23:24, toda do preobrata vendarle ni prišlo.

Čeprav se je v drugem nizu razigral Mochalski, pa gostje niso imeli v drugem nizu nič lažjega dela. Kosmina mu je na drugi strani dobro "pariral", v napadu mu je začel pomagati tudi Luka Brulec. Ljubljančani so po slabšem začetku (zaostajali so z 2:4 in zadnjič z 9:10) sredi niza povedli z 18:14, toda v končnici spet niso imeli lahkega dela, saj so se domači približali na dve točki zaostanka, negotovost pa sta rešila Walker v napadu in Jereb z blokom.

Še slabše se je ACH-ju godilo v tretjem nizu, ko je že zaostajal z 9:14, a so prvaki še pravočasno stopili skupaj, nadaljevali z dobrim izvajanjem začetnih udarcev (pri tem sta se ob Samu Walkerju izkazala oba blokerja, Jan Kozamernik in Stipe Jurić) in izid izenačili na 15:15. Izenačeno je bilo tudi pri izidu 19:19, nato pa so gosti predvsem po zaslugi Flajsa z delnim izidom 6:1 prišli do zmage, tekmo je tako kot drugi niz z blokom zaključil Jereb.