pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport

Krka danes v gosteh pri Heliosu

Piše: R.K.

Čas objave:
22.11.2023 08:36

Po zmagi v ABA ligi nad Mego v Beogradu se bodo košarkarji Krke v tekmi 9. kroga Lige Nova KBM v gosteh pomerili s Kansai Heliosom. Tekma bo v danes ob 17.45.

Domžalčani, s katerimi so Krkaši imeli v lanski sezoni pravi maraton, saj so odigrali kar devet medsebojnih tekem, so slovensko ligo odprli s petimi zmagami, v zadnjih dveh krogi pa so izgubili z Rogaško in Šenčurjem. Naši košarkarji so še vedno brez poraza, imajo pa sedem zmag.

Izjava pred tekmo


Gašper Okorn, trener Krke: »Gre za derbi za obe ekipi. Ne glede na zadnje rezultate in stanje na lestvici mislim, da smo poleg Šenčurja najbolj kvalitetni zasedbi. Želimo si, da bi pozitivno stvar iz Beograda prenesli še v Domžale. Oboji smo v nedeljo igrali tekmo, tako da nekega časa za regeneracijo in pripravo nismo imeli. Želim si, da odigramo tako, kot je treba, in s tem bi moral priti tudi rezultat.«

»Dej preglej se!«

Tekma pa bo potekala v znamenju Movembra. Ena takih je bila tudi lanska tekma v podporo organizaciji Evropa Donna, ki skrbi za osveščanje, o raku dojk in rodil. Na tekmi s Krko so na ta način napolnili dvorano in pripravili pravi spektakel, kar želijo ponoviti tudi letos. Skupaj z organizacijo OnkoMan bodo osvetlili tematiko zdravja moških. Rak prostate, rak na modih in ostale tegobe, ki so vse prevečkrat tabuizirane in zapostavljene. Motu »Bodi z nami v dvorani!« se tokrat pridružuje moto »Dej preglej se!« Ne bo se vam treba pregledati v dvorani, prav pa je, da pridete in podprete dober namen dogodka ter uživate v košarkarskem derbiju. Domžalčani bodo pripravili tudi bogat spremljevalni program s plesnimi nastopi in nagradnimi igrami, v goste znova prihaja Godba Domžale, so javili iz domžalskega kluba.