Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Novo mesto

Krka doma poražena

Piše: KK Krka/STA

Čas objave:
12.12.2019 08:21

Košarkarji Kopra Primorske so v velikem derbiju 11. kroga 1. SKL, včeraj v gosteh, po dramatični končnici, v dvorani Leona Štuklja, premagali Krko. To je njihova jubilejna deseta zmaga, s katero so se utrdili na vrhu razpredelnice kot edina neporažena ekipa v državnem prvenstvu. Za Krko je bil to četrti poraz, prvi po petih tednih oziroma štirih zaporednih zmagah. Izid je bil 81:80.

Krka Koper Primorska 02.jpg
Krka Koper Primorska
Foto: KK Krka

Junak zmage je bil Stephen Jeffrey Carino Holt, ki je dve sekundi pred koncem zadel trojko za zmago Kopra Primorske z 81:80.

Podobno kot na prvi tekmi, ki je končala z rezultatom 68:64 za Koper Primorsko, je bila tudi ta napeta do zadnjih trenutkov. Gostje so po treh zadetih metih Holta trideset sekund pred koncem vodili z 78:74. Marko Jošilo je v naslednjem napadu zadel izpod koša, po nešportni osebni napaki nad Luko Lapornikom pa je Dalibor Đapa izenačil na 78:78.

Marko Josilo.jpg
Marko Jošilo
Foto: KK Krka

Gostje so hitro naredili prekršek nad Jošilom (19 točk, 9 skokov), ki je bil dvakrat uspešen s črte prostih metov, zadnji napad Kopra Primorske pa je z zmagovito trojko zaključil Holt (trojke 3:6).

5x Krkin naj:
Najboljši strelec: Marko Jošilo 19
Največ skokov: Marko Jošilo 9
Največ asistenc: Glenn Cosey 6
Največ pridobljenih žog: Paolo Marinelli, Miha Škedelj, Žiga Fifolt in Luka Lapornik 1
Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): Marko Jošilo 23

Vladimir Anzulović, trener Krke: »Čestitke Primorski za zmago. Zaslužili so si zmago, ne bi pa bilo nezasluženo tudi, če bi zmagali mi. Na koncu je odločil res lep met Holta. Čestitke mojim fantom za trud. Danes smo pokazali napredek v igri in če bomo želeli napredovati tako tudi nadalje, bomo morali trdo trenirati. Ni lahko učiti se novih stvari tekom sezone, a fantje so danes res pokazali svoje srce in to je prava pot za nadaljevanje sezone.« 

Osebna napaka nad Luko Lapornikom.jpg
Osebna napaka nad Luko Lapornikom
Foto: KK Krka

Letos bosta obe ekipi odigrali še eno tekmo. Krka bo v dvanajstem krogu 22. decembra gostovala v Laškem, Koper Primorska, ki je v naslednjem krogu prosta, pa bo 17. decembra vnaprej odigrala 13. krog v gosteh proti Hopsom