pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Nm

Krka - Helios 73:57

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.03.2013 21:15

Košarkarji Krke so v 1. krogu lige Telemach za prvaka premagali Helios s 73:57 (18:12, 32:24, 50:42).

Državni prvaki iz Novega mesta so obrambo naslova oziroma kar zadnjih treh začeli z zanesljivo zmago v derbiju uvodnega kroga lige Telemach za prvaka. Pred domačimi gledalci so premagali domžalski Helios, ki naj bi bil po predvidevanjih glavni tekmec Krki in Unionu Olimpiji v boju za dve vozovnici za ligo Aba v prihodnji sezoni.

Krka, ki je nastopila brez poškodovanih Eda Murića in Marka Pajića, v ekipo pa se je vrnil Jaka Klobučar, je vodila večji del srečanja in ter se z zmago oddolžila Heliosu za nepričakovan poraz v polfinalu pokala Spar v začetku februarja, ki je Aleksandra Sekulića stal trenerskega mesta. Domžalčani so ji sicer vseskozi sledili na majhni razdalji - prednost domačih do zadnje četrtine ni nikoli presegla deset točk, vendar pa poraza niso mogli preprečiti.


V novomeškem dresu se je predstavil Američan Jerime Anthony Anderson (23 let, 187 cm), ki je na igrišču preživel le 14 minut. Imel je sedem točk, 3 podaje, nato pa je na hitro dobil četrto in peto osebno napako in moral na klop.

Za ekipe v ligi Telemach se zdaj začenja ritem igranja dveh tekem na teden. Tako bo Krka v soboto končala z nastopi v ligi Aba, prihodnjo sredo pa nadaljevala s predstavami v domačem prvenstvu v gosteh pri Mariboru. Helios čez sedem dni čaka še eno zahtevno gostovanje pri Unionu Olimpiji.