pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Novo mesto

Krka s prvo zmago nad Olimpijo na pragu prvega mesta

Piše: Radio Krka/Sta

Čas objave:
08.05.2016 08:07

Po prvi zmagi košarkarjev Krke proti Union Olimpiji na medsebojnih tekmah te sezone, so novomeški košarkarji le še streljaj oddaljeni od osvojitve prvega mesta v ligi Nova KBM za prvaka.

Po treh scenarijih jim ga lahko odvzame le Zlatorog, ki ga v nedeljo ob 19. uri čaka obračun s Helios Sunsi.

Laščani bi morali za prevzem prvega mesta in četrtfinalni obračun s Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo tekmece iz Domžal premagati v vsakem primeru, a z določenimi omejitvami. Za vrh lestvice bi zadoščala zmaga z 59 točkami razlike. V primeru razlike z natanko 58 točkami bi ob tem za prvo mesto morali doseči najmanj 109 točk. Polovične možnosti pa Štajercem prinaša tretji scenarij, po katerem bi se nedeljska tekma končala z natanko 58 točkami razlike in ob tem danimi 108 točkami. V tem primeru bi o razvrstitvi Krke in Zlatoroga na prvo oziroma drugo mesto odločal žreb.


Domžalčane na drugi strani bi morebiten uspeh popeljal na drugo mesto (Štajerce pa bi ta razplet potisnil na mesto za njimi). V primeru poraza bo Helios drugi del tekmovanja zaključil kot četrti.

Zlatorog in Helios sta se v tej sezoni srečala štirikrat (trikrat v državnem prvenstvu ter v finalu pokala Sixt Alpe Adria), nobena tekma pa se ni končala z več kot 11 točkami razlike. Obračun v Laškem bodo vsi ljubitelji košarke lahko spremljali preko spletnega prenosa na kzs.si in na drugem programu Šport TV.