stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Ljubljana

Krka vnovič izgubila proti Cedeviti Olimpiji in ostaja pri sedmih naslovih

Piše: STA

Čas objave:
30.05.2021 20:29

Košarkarji Cedevite Olimpije so v tretji tekmi finala lige Nova KBM premagali Krko z 80:68 (24:22, 43:36, 61:57).

Košarkarji Cedevite Olimpije so osemnajstič postali državni prvaki. V finalu lige Nova KBM so bili s 3:0 v zmagah boljši od Krke. Danes so v Stožicah zmagali z 80:68. Za Ljubljančane je to prvi naslov po sezoni 2017/18, šele tretji od 2009, hkrati pa druga lovorika v sezoni po zmagi v superpokalu septembra lani.

cedevita-olimpija-krka
Cedevita Olimpija Krka
KK Krka

To je enajsti finale, ki se je končal z rezultatom 3:0, in tretji med Ljubljančani in Novomeščani. Deset od teh finalov je po najhitrejši poti dobila Olimpija, le 2019 je to uspelo tudi Kopru Primorski ravno proti ljubljanski zasedbi.

Krka je četrtič izgubila v finalu in ostaja pri sedmih naslovih. Zadnjega je osvojila 2013/14. Vseeno so lahko v Novem mestu zadovoljni s sezono, saj so si zagotovili obstanek v ligi Aba, prejšnji teden pa so osvojili pokal Spar.

cedevita-olimpija-krka
Cedevita Olimpija Krka
KK Krka

Ljubljančani so zasluženo prišli do naslova. Uvodno tekmo finala so dobili s kar 52 točkami razlike, v Novem mestu so slavili 75:64, tudi danes pa so suvereno prišli do zmage.

Cedevita Olimpija je vodila večji del tekme, vprašanje zmagovalca pa je dokončno rešila v zadnji četrtini. Prvi poskus v tretjem delu, ko so z delnim izidom 13:4 prišli do prednosti 59:46, so gostje izničili, drugega sredi zadnjega dela pa niso več uspeli. Ljubljančani so z 12:2 prišli na 73:61 in tekmo mirno pripeljali do konca.

Kapetan Jaka Blažič je bil z 20 točkami prvi strelec tekme (20 točk, 6 skokov, 4 podaje), dve manj je dosegel Kendrick Perry (trojke 3:5), ki je bil proglašen za najkoristnejšega igralca finala, 13 pa jih je zbral Mikael Hopkins (5 skokov). Pri gostih je največ točk dosegel Rok Stipčević (12 točk, 6 skokov).

cedevita-olimpija-krka
Cedevita Olimpija Krka
KK Krka

5x Krkin naj:
Najboljši strelec: Rok Stipčević 12
Največ skokov: Nejc Barič in Jan Kosi 8
Največ asistenc: Nejc Barič 4
Največ pridobljenih žog: Nejc Barič 2
Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): Nejc Barič 15

Matic Šiška, pomočnik trenerja Krke: "Še enkrat – vsa čast fantom, res so dali vse od sebe, več kot sploh zmorejo in lahko jim samo čestitam za celo sezono. Naredili smo velike stvari. Ostali smo v ligi ABA, osvojili pokal, ko tega od nas ni nihče pričakoval. Olimpiji smo se, razen prve tekme, v finalu res dobro upirali. Bili so zreli za poraz, a smo naredili nekoliko preveč napak. Gremo naprej, moramo se spočiti, potem pa je že nova sezona pred nami in gremo delat."


Dalibor Damjanović, trener Krke: "Čestitam vsem v klubu: fantom, štabu, vsem v klubu, predsedniku in direktorju. Vsem bi se tudi rad zahvalil za korektnost, rudi in energijo, ki so jo vložil, še posebej igralcem, ki so vložili zadnje atome moči. Enako lahko čestitam tudi sebi, saj sem dal od sebe največ, kolikor sem lahko. Dva meseca praktično nisem videl družine, razen zjutraj in zvečer. Vsi smo oddelali svoj maksimum in na koncu se nam je to vrnilo na najboljši možen način. Naredili smo ogromen posel. Ostali smo v ABA ligi, osvojili slovenski pokal in igrali v finalu prvenstva. Čutim veliko bolečino v srcu, v duši, da na zadnji tekmi, zaradi izključitve na drugi tekmi finala, fantom nisem mogel neposredno pomagati. Tega ni lahko preboleti, a so Šiška, Balažič in Gliha danes naredili vrhunski posel in odlično vodili moštvo, tako da smo bili do zadnjih trenutkov v igri. Tako kot jaz naj se vsi fantje veselijo in si vzamejo čas za regeneracijo in za svoje družine."


Luka Lapornik, kapetan Krke: "Čestitke mojim fantom, ki so dali vse od sebe, čestitke pa tudi Cedeviti Olimpiji na zasluženem naslovu državnih prvakov." Ko potegnemo črto, smo zadovoljni s sezono.“

Trener Krke Dalibor Damjanović

Po koncu sezone