pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Novo mesto

Krkaši doma slavili

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.05.2016 19:59

Novomeški košarkarji so v polfinalu končnice Lige Nove KBM v dvorani Leona Štuklja danes igrali proti domžalskemu Heliosu, ki je v odločilni četrtfinalni tekmi izločil lanskoletnega finalista Rogaško.

Košarkarji Krke so upravičili vlogo favorita in zabeležili prvo zmago v polfinalu lige Nova KBM. Pred domačimi gledalci so Helios Suns premagali s 83:78, tako da si lahko že čez dva dni zagotovijo jubilejno deseto uvrstitev v finale državnih prvenstev. Njihova učinkovitost v finalih je zelo visoka, saj so doslej izgubili le dva, 2001 in 2002 proti Unionu Olimpiji.

Domžalski Helios bo v ponedeljek ob 20. uri v svoji dvorani Komunalnega centra potreboval bučno podporo s tribun in izvrstno predstavo na parketu, če bo želel serijo odpeljati do odločilne tretje tekme, ki bi bila 26. maja znova v Novem mestu.

Oslabljena zasedba Jakše Vulića je bila kljub dokaj tesnemu končnemu rezultatu brez pravih možnosti proti raznovrstni predstavi izbrancev Vladimirja Anzulovića. Ti so imeli jasen načrt, počasi in vztrajno lomiti tekmeca, ki je večino tekme nastopal s sedmimi igralci. V prvi četrtini so bili gostje še blizu, na odmor sta ekipi razšli z devetimi ročkami razlike, po treh četrtinah pa je bila prednost Krke že 15 točk.

Helios Suns je ta zaostanek v uvodnih minutah zadnje četrtine skoraj prepolovil (67:58), nato je večkrat prišel celo na štiri točke zaostanka, vendar pa zmage Krke realno ni uspel ogroziti.

Pri Krki sta v napadu izstopala Jure Lalić z 20 točkami (met iz igre 7:7) in sedmimi skoki ter Ive Ivanov (16 točk), na drugi strani pa so največ točk dosegli Hugh Robertson (19 točk, 7 skokov), Marjan Čakarun (18) in Jan Močnik (15).

V drugem polfinalu - prva tekma je danes ob 20. uri - se merita Zlatorog in Union Olimpija.