IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Novo mesto, Ljubljana

Krkaši jutri na derbi z Olimpijo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.10.2015 14:10

Potem, ko so košarkarji Krke v včerajšnjem 4. krogu lige Aba premagali Cedevito s 85:77, jih že jutri čaka tekma 5.kroga lige ABA, proti večnim tekmecem Union Olimpiji.

Košarkarji so v 4. krogu ABA lige doma ugnali evroligaško moštvo Cedevite s 85-77 (22-23, 21-18, 16-14, 26-22) in ji tako prizadeli prvi poraz v letošnji ABA ligi.

Krkaši, ki so igrali brez poškodovanih Dušana Katnića in Jureta Ritlopa, so po zaostanku v prvih petih minutah tekme zaigrali veliko bolje, vsilili ritem Zagrebčanom ter imeli v 3. četrtini tudi dvomestno prednost. Čeprav so jih gostje ujeli in prehiteli, pa so zmogli dovolj moči, da pred koncem rezultat še enkrat obrnejo v svoj prid in zasluženo zmagajo. Več na strani Odigrane tekme.

Krka ima sedaj dve zmagi in dva poraza, že jutri pa jo čaka nov slovenski derbi, saj gostuje pri Union Olimpiji. Tudi slednja ima do sedaj dve zmagi.


Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije:
"Čestitke Krki za veliko zmago nad Cedevito. Tajfunu in Krki želim čim boljše rezultate v Ligi ABA. Ne glede na to, da nas kot edino ekipo, v manj kot tednu dni čaka četrta tekma, pred obračunom s Krko moramo utrujenost in veliko število tekem, preprosto pozabiti. Kot pred vsakim srečanjem imamo svojo računico. Krka je izkušena ekipa, ki je izjemno močna pod samim obročem, fizično in po višini. Pod košem nas čaka težko delo. Mladi igralci Krke imajo nekoliko več izkušenj od naših, zato mislim, da so v manjši prednosti. Naredili bomo vse, da tekmo v Stožicah poskušamo dobiti. Gre za derbi, zato je nemogoče predvidevati o zmagovalcu. Vse bo odvisno predvsem od dnevne forme. Vabim vse navijače, da se v Stožicah zberejo v čim večjem številu!"

Mitja Nikolić, igralec Uniona Olimpije:
"Kljub napornemu ritmu tekem, na derbiju zagotovo ne bomo razmišljali o utrujenosti. Gre za prvi letošnji derbi, zato komaj čakamo, da se začne. Krka je po manjši uvodni krizi, včeraj naredila odličen rezultat z zmago nad Cedevito. Dokazali so, da so dobra ekipa, ki pa še ni bila uigrana. Čaka nas izjemno zanimiva tekma. Vse navijače vabim, da nas podprejo v Stožicah!"

Trener Ivan Velič pred jutrišnjo tekmo


Branilec Mirko Mulalič pred jutrišnjo tekmo