profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport

Krkaši na kolena spravili Koprčane in se na lestvici povzpeli na 4. mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
27.03.2023 07:08

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v soboto v 19. krogu najkakovostnejše slovenske rokometne lige gostovali na Obali pri ekipi RD Koper in se jim z zmago oddolžili za boleč poraz v prvem delu državnega prvenstva. Novomeščani so tekmo dobili s 29:23 (14:13) in po nepopolnem krogu napredovali na 4. mesto Lige NLB.

Sobotno srečanje je minilo v izjemno izenačenem dvoboju dveh ekip, ki sta neposredna tekmeca v boju za peto mesto v Ligi NLB. Krkaši, ki so v Koper odšli z nekoliko okrnjeno zasedbo, tekmo niso začeli po željah trenerja Mirka Skoka. Domačini, ki so farmacevte v dvorani Marof v 6. krogu premagali za pet golov, so tokrat izkoristili prednost domačega parketa in imeli tekmo pod nadzorom vse do zadnjih sekund prvega dela. Ob sicer izenačenem dvoboju- Koprčani so vodili za največ dva zadetka, je Krko tik pred iztekom prvega dela v vodstvo popeljal Marko Majstorovič, na glavni odmor so krkaši tako odšli pri izidu 14:13. V drugem delu sta si moštvi vlogi na parketu zamenjali. Novomeščani so v nadaljevanju zablesteli in vodstvo iz konca prvega dela stopnjevali, razbranil pa se je še vratar Jure Blaževič, ki je zbral 17 obramb in tudi na tem srečanju pustil velik pečat ter prispeval levji delež k dvanajsti zmagi Krke. Koprčani rešitve za izjemno borbeno igro Krke niso našli, naredili so preveč napak in na koncu morali priznati premoč farmacevtom, ki so se več kot zasluženo veseli novega para točk.

Pri domačinih je bil z osmimi zadetki najuspešnejši Tine Poklar, pri Krki pa je znova blestel sicer prvi strelec Lige NLB Uroš Knavs, ki je dosegel dvanajst golov. Ekipi Kopra in Krke se bosta v letošnji sezoni srečali še na zaključnem turnirju pokala Slovenije.

Izjave po tekmi

Jaka Moljk, igralec RD KOPER: » Videlo se je, da smo oboji tekmo začeli nervozno, na obeh straneh je bilo kar nekaj napak. Prvi polčas je bil dokaj izenačen, v drugem delu pa je Krka zmanjšala te napake, mi pa smo padli v neko črno luknjo in serijo več zaporednih napak, kar so Novomeščani izkoristili in se rezultatsko tudi odlepili ter na koncu tudi zmagali.«

Jernej Avsec, igralec MRK KRKA: » Tekma je bila napeta od začetka do konca, a smo v drugem polčasu bolje zaigrali v obrambi, poleg tega je vratar Blaževič izvrstno delo naredil v vratih, tako da smo se na koncu mi veselil zmage. »

Izbranci trenerja Mirka Skoka časa za počitek in regeneracijo ne bodo imeli na pretek, saj jih že v sredo, 29. marca, ob 18. uri v domači dvorani Marof čaka tekma z ekipo RK Gorenje Velenje.

Statistika

RD KOPER: Jelovčan (1 obramba), Đurica (8 obramb), Morato, Žagar 5, Furlan, Poklar 8 (2), Konjevič, Bekrić 4 (2), Moljk 1, Beganović, Vujović, Zugan, Sanabor 1, Marić 1, Kete 1, Breznikar, Bratkovič 2,

MRK KRKA: Rauh, Brajer, Blaževič (16 obramb), Bradeško, Avsec 2, Majstorović 3 (2), Grojzdek, Knavs 12 (6), Vukić, Stanojević 3, Rašo 2, Lončar, Nosan 5, Kukman 2, Windischer, Ernestl, Matko,

Sedemmetrovke: RD KOPER 6 (4), MRK KRKA 9 (8)

Izključitve: RD KOPER 6 minut, MRK KRKA 6 minut

Rdeči kartoni: MRK KRKA 1