nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Ljubljana

Krkaši prikazali najslabšo igro zadnjega desetletja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.10.2015 05:33

Košarkarji Uniona Olimpije so v 5. krogu lige Aba premagali Krko z 80:50 (24:9, 39:17, 61:34). S tem so zabeležili tretjo zmago, tako da so po petih krogih z izkupičkom 3-2 najvišjeuvrščena slovenska ekipa v ligi Aba. Tajfun in Krka sta zdrsnila na 2-3.

Z dvema zaporednima zmagama je Union Olimpija hkrati uspešno prebrodila 'peklenski teden' oziroma napornih šest dni, v katerih je odigrala kar štiri tekme. Začela je v ponedeljek s porazom v gosteh proti Igokeji, nadaljevala v sredo s šokantnim neuspehom doma s Sutjesko, zaključila pa s pomembnima zmagama proti Ciboni v Zagrebu in v večnem slovenskem derbiju.

Popolnoma je svoje privržence razočarala Krka, ki je po odmevni zmagi v petek proti evroligaški Cedeviti tokrat v Stožicah prikazala verjetno najslabšo predstavo v zadnjem desetletju. Ljubljančani so jo nadigrali v vseh pogledih igre, še zlasti boleč pa je bil za Dolenjce prvi polčas. V dvajsetih minutah so dosegli vsega šest košev iz igre ali 17 točk, med strelce so se vpisali le štirje igralci, ob tem, da je Jure Lalić dosegel 12 točk. Dobrodošla je zanje torej novica, da bo ekipo v prihodnjem tednu okrepil nekdanji hrvaški reprezentant Ante Delaš.


Union Olimpija je vprašanje zmagovalca rešila zelo hitro. V prvi četrtini je prišla do desetih točk naskoka (19:9), v drugih do dvajsetih (35:15), na trideset pa je morala počakati do začetka zadnjega dela (69:38).

Naslednji krog lige Aba je na sporedu konec tedna. Union Olimpija, ki bo vmes začela z nastopi v evropskem pokalu, bo gostovala pri Crveni zvezdi, Krko pa doma čaka Metalac.