profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport

Krkaši s Koroške do načrtovane zmage

Piše: R.K.

Čas objave:
17.10.2022 08:46

Drevi se je v športni dvorani Slovenj Gradec odvijala zaostala tekma 2. kroga lige NLB med sedmouvrščenimi gostitelji, ekipo RK Slovenj Gradec in osmouvrščeno Krko. Dolenjci so se v Novo mesto vrnili z obema točkama, srečanje se je končalo s 22:27 (9:13).

Trener Mirko Skoko je na Koroško odšlel z oslabljeno ekipo, saj tokrat zaradi poškodb niso igrali Vladan Lončar, Marko Majstorovič, Leon Škrinjar, Veljko Stanojević in Žan Grojzdek, so pa zato večjo minutažo dobili ostali rokometaši, ki so povsem upravičili zaupanje celotnega strokovnega štaba. V vedno dobro obiskani športni dvorani v Slovenj Gradcu, kjer so obiskovalci in domača navijaška skupina Orli pripravili izjemno vzdušje, so ljubitelji rokometa lahko uživali v odlični predstavi obeh moštev. Novomeščani so sicer tekmo začeli v krču, a so začetno nervozo hitro premagali ter tempo igre speljali na svoj mlin. Domačini so se Novomeščanom, ki so v napadu naredili kar nekaj napak, dobro upirali, a do vodstva, ki so si ga priigrali v 7. minuti (3:2) , niso več prišli. Krkaši so še naprej diktirali oster tempo igre, na glavni odmor pa odšli s prednostjo štirih zadetkov (9:13).

Novomeščani v drugem polčasu niso popustili. V 42. minuti so si po golu Uroša Knavsa priigrali prednost osmih golov (20:12), lepega kapitala pa v nadaljevanju niso zapravili in se na koncu veselili tretje zmage v prvenstvu, tekmo pa dobili z rezultatom 22:27.

V dolenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Knavs z 12 in Blaž Nosan s šestimi goli, v koroški pa Rok Cvetko z osmimi in Uroš Štumpfl s petimi zadetki.

Po tretji zmagi v sezoni so krkaši po točkah ujeli Škofjeločane in Ormožane, a zaradi boljše razlike v golih napredovali na peto mesto, medtem ko so Korošci po drugem porazu zdrsnili na osmo mesto. Novomeščane že danes teden čaka nova preizkušnja. V domači dvorani bodo gostili ekipo RD Koper.
Izjave po tekmi:

Gašper Dobaj, vratar RK Slovenj Gradec: “Občutek je definitivno slab, privoščiti si tak poraz je res škoda. Upajmo, da nam teh točk v nadaljevanju ne bo žal. Kot nam je po tekmi rekel trener, upamo, da smo se iz tega poraza danes kaj naučili. Ne vem sploh kaj druga reči, kot glave gore in gremo v nov teden.”

Mirko Skoko, trener MRK Krka: “Končno nam je uspelo. Dve tekmi, proti Celju in Velenju smo vodili celo tekmo, pa nas je na koncu zmanjkalo. Danes smo bili odločni, torej smo se nekaj definitivno naučili iz teh dveh porazov. Čestitam Slovenj Gradcu in jim želim srečo naprej, na prvem mestu pa čestitke mojim fantom.Pokazali so srce in pravo borbo. Moram povedati, da smo prišli zelo oslabljeni, manjka nam šest igralcev in tisti, ki so danes bili tu so res odigrali vrhunsko. Lahko rečemo, da smo od 45 - 55 minute spet imeli nek psihološki zadržek, ampak smo zdržali v obrambi in na koncu uspeli zmagati”.

Statistika:

RK SLOVENJ GRADEC: Husejnović (2 obrambi), Dobaj 1 (7 obramb), Cvetko 8 (1), Bulovič 1, Majcen, Velić, Kotar 1, Svečko 2, Lesjak 1, Eskeričić 2, Starc, Komar, Veršovnik, Štumpfl 5 (2), Yankovskyy 1,
MRK KRKA: Brajer, Blaževič (12 obramb), Bradeško, Avsec 4, Majstorović, Grojzdek, Knavs 12 (7), Vukić 1, Stanojević, Rašo 1, Lončar, Nosan 6 (2), Kukman 1, Ernestl, Matko 2,

Sedemmetrovke: RK SLOVENJ GRADEC 5 (3), MRK KRKA 10 (9)

Izključitve: RK SLOVENJ GRADEC 10 minut, MRK KRKA 8 minut