stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport

Krkaši s pokalnega tekmovanja izločili Celjane

Piše: R.K.

Čas objave:
21.03.2024 09:23

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so na včerajšnji četrtfinalni tekmi za pokal Slovenije zanesljivo premagali lanskoletne pokalne zmagovalce RK Celje Pivovarna Laško ter si z zmago 31:26 (16:13) poleg ekip Trimo Trebnje, Slovenj Gradec in Koper, kot zadnji zasluženo priigrali vstopnico za polfinale rokometnega pokala Slovenije.

Izbranci trenerja Mirka Skoka so z granitno obrambo in domiselno igro v napadu povsem zasenčili Celjane, ki so prvič v zgodovini samostojne Slovenije ostali brez zaključnega turnirja v pokalu Slovenije. Novomeščani so v domači dvorani prednost držali v svojih rokah praktično od začetka do konca dvoboja in si tako skozi celotno tekmo tlakovali pot do zmage. Nemočni gostje iz knežjega mesta so se razigranim krkašem približali v 44. minuti na gol zaostanka ( 21:20), minuto kasneje pa so po zadetku Luke Perića uspeli izenačiti na 21:21. Krkaše namera Celjanov ni uspavala, saj so tekmo nadaljevali v svojem tempu. Vse upe v kakršen koli preobrat gostov pa so Dolenjci zatrli v sami končnici, ko je tekmo z dvema zaporednima zadetkoma odločil Marko Nikolić, v vratih pa je v odločilnih trenutkih znova blestel Jure Blaževič. Končni rezultat tekme je bil 31:26.

Četverica najboljših v moški konkurenci slovenskega pokala se bo na zaključnem turnirju merila v Trebnjem, turnir bo na sporedu 5. in 6. aprila.

Izjave po tekmi:

Marko Nikolić: » Najprej bi svoji ekipi čestital za zelo dobro borbo. Fantje so tekmo zelo dobro odigrali tako v obrambi kot tudi v napadu. Upam, da bomo s tako igro le še nadaljevali. Res smo trdo trenirali, da nam je uspelo to, kar smo danes prikazali pred domačim občinstvom.«

Gal Gaberšek, vratar Celja PL: » Čestitam Krki, ki je bila boljši tekmec. Mi smo zgrešili veliko čistih strelov, pa tudi v obrambi nismo bili dovolj čvrsti. Krka je preveč enostavno prihajala do lahkih zadetkov, zato tudi takšen rezultat. Tako enostavno ne smemo igrati in si privoščiti takih spodrsljajev. Še enkrat čestitam Krki za uvrstitev na zaključni turnir, želim jim vso srečo.«
Rokometaše Krke že v soboto čaka nova evropska preizkušnja. V četrtfinalu evropskega pokala bodo gostovali pri ekipi Olympiacos v Atenah.

Statistika: MRK KRKA: Rauh, Bradeško, Avsec, Majstorović 2, L.Rašo 4, Vukić 2, Stanojević 6, D.Rašo 5, Zajc 2, Nikolić 4, Brajer, Lavrič, Kukman 2, Matko 2, Blaževič (16 obr.), Horvat 2

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Perić 10, Marguč 2, Mazej 2, Cokan 2, Čirović 2, Antonijević 1, Marić 1, Janc, Miličević 3, Korže Lesjak, Zaponšek, Malovič, Žabič 1, Mlakar 1, Rakita 1, Gaberšek.

Sedemmetrovke: Krka 1( 1); Celje 6 (3)

Izključitve: KRKA 12 min., CELJE 10 min