profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

B60K0632 Necenzurirano

Zakaj Darko Horvat rešuje očeta kozmodiska? ...

furlan puhar Reporter.si

Kučanova tajnica Špela napadla Alenko Puhar: ...

bogatinov Ekipa24.si

Znana je kazen za Oliverja Bogatinova zaradi ...

Blaž Kričej Režek in Vita 1 Njena.si

Sanjski Blaž razgaljen na modni brvi z dekletom

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Šport

Krkaši slavili

Piše: R.K.

Čas objave:
20.03.2023 08:22

Odbojkarji Krke so v soboto v Črnučah prepričljivo slavili zmago na 2. tekmi 1/8 finala državnega prvenstva. O napredovanju v ¼ finale in s tem mestu v 1. A ligi za prihodnjo sezono bo tako odločala tretja tekma, ki bo to sredo v novomeški dvorani Marof.

Črnuče: Kržič Jo. 5, Mihelčič 2, Prevorčnik, Karadža Pevc (L), Verdinek (L), Rojnik (C) 8, Oman 5, Sešek 9, Marovt 4, Jančič 1, Valenčič, Vilar, Ramšak, Češnovar. Trener: Iztok Kšela

Krka: Hafner 1, Erpič 1, Kosmina (C) 17, Borin (L), Kožar, Lavrič 4, Hvala, Lindič 8, Pušnik 7, Hardt 2, Vidmar, Jakše (L). Trener: Jernej Rojc

Po izenačenem začetku prvega niza so gostje z delnim izidom 5:1 prišli do vodstva 10:13. Kljub dvojni menjavi in timeout-u črnuškega trenerja Kšele njegovim varovancem ni uspelo priključiti. Blokerja Češnovarja je zamenjal Kržič, toda Dolenjci so do konca niza ohranjali varno prednost petih točk, zlasti zaradi številnih lastnih napak domačih igralcev.

Črnuška ekipa je nato bolje vstopila v drugi niz in pri vodstvu Črnuč 8:5 je trener Krke Rojc v igro poslal blokerja Erpiča. Zaostanek se je počasi topil in pri izenačenju na 12 je s polminutnim odmorom posegel trener Kšela. Ponovila se je zgodba iz prvega niza, delni izid 6:2 je gostom prinesel vodstvo, ki so ga Črnučani lovili z Jančičem in Ramšakom namesto Seška in Mihelčiča, toda z nenatančnostjo v napadu jim to ni uspelo. Krkaši so kar 7 točk dosegli z blokom, Črnučani le 2.

V tretjem nizu sta se ekipi izmenjevali v vodstvu do izenačenja na 11. Potem pa spet delni izid 6:1 v korist gostov in priigrana prednost se je izkazala za neulovljivo. Krkini napadalci Kosmina, Pulko in Pušnik so bili namreč dokaj učinkoviti, medtem ko je napad Črnučanov v tem nizu šepal (23 %).

Novomeščani so tako zasluženo izenačili izid v zmagah na 1:1.