stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Novo mesto

Krkaši so se Celjanom dobro upirali

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.03.2013 10:10

V dvorani Marof se je popoldne pred skorajda polnimi tribunami odvijal 2. krog končnice- lige za prvaka ( od 1-6 mesta) v 1. A NLB Leaing ligi med domačo zasedbo Moškega rokometnega kluba Krka in ekipo RK Celje pivovarna Laško. Nov par točk so v knežje mesto odpeljali varovanci trenerja Vladana Matiča, ki so Krkaše premagali z rezultatom 23:29 (12:15).

Krka se je favoriziranim Celjanom upirala zgolj v prvem polčasu. Po glavnem odmoru pa so Celjani stvari postavili na svoje mesto in si že 15. minut pred koncem srečanja priigrali neulovljivo prednost. Celjani so tako utrdili drugo mesto na lestvici in obdržali razdaljo treh točk do vodilnega Gorenja. Pri Krki je s sedmimi goli blestel Miha Svetelšek, pri Celju pa Nemanja Zelenović z devetimi goli.

Novomeščani so se v prvem polčasu dobro upirali Celjanom. Ves čas so jim dihali za ovratnik, nekajkrat pa tudi vodili za zadetek. V zadnjih desetih minutah polčasa pa so gosti vendarle začeli upravičevati vlogo favorita. V 25. minuti, v trenutkih, ko so domači igralci brez dveh izključenih igralcev, so z golom Luke Žvižeja prvič na tekmi povedli za tri gole (12:9), s takšno prednostjo pa so odšli tudi na glavni odmor (12:15).

V drugem polčasu so Celjani še povišali ritem in hitro pobegnili na neulovljivo prednost. Sebastian Skube je takoj po začetku drugega polčasa prednost Celja povišal na 16:12, Gašper Marguč je v 35. minuti zadel za 18:13, Nemanja Zelenović pa v 41. minuti za 21:16. Le tri minute pozneje so gosti po golu Alema Toskića bežali že za osem golov (23:15), od česar se varovanci trenerja Slavka Ivezića niso več opomogli. Poudariti je potrebno, da je Ivezić zadnjih deset minut srečanja na parket poslal celotno mladinsko zasedbo, ki se je izkušenejšim Celjanom dobro zoperstavila. Sicer pa sta v postavi Krke tokrat tekmo s tribun spremljala poškodovana Anže Vrbinc in Timon Orlič, pri Celju pa v postavi ni bilo Žurana, manjkala sta tudi Lekai in Potočnik.

Rokometaši Krke so tako v ligi za prvaka doživeli drugi zaporedni poraz, dejstvo pa je, da že njihova uvrstitev v ligo za prvaka velja za enega največjih uspehov kluba in potrditev dobrega dela.
Krkaši v naslednjem, 3. krogu odhajajo na gostovanje k ekipi Maribora, Celjani pa doma ekipo Trima iz Trebnjega.

Trener Krke, Slavko Ivezić: "Na trenutke smo igrali dobro, imeli smo nekaj napak v obrambi, takih, ki si jih ne bi smeli dovoliti, ker smo se taktično pripravljali na njih. A Celje igra dobro, res se vidi, da so uigrani, da imajo vrhunske posameznike, ki igrajo na visokem evropskem nivoju. Mi pa smo še malo zakrčeni, morda se fantje celo bojijo, tudi neizkušenost pri mladih se pozna. A prav ti fantje bodo izkušnje dobili skozi take tekme. Mislim, da smo odigrali solidno, a kot trener bi vedno rad še kaj več."