stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport

Krkaši v Marofu po zmagi nad Slovanom uprizorili zmagoviti ples

Piše: R.K.

Čas objave:
03.04.2023 08:20

Rokometaši MRK KRKA so brez posebnih težav prišli do trinajste zmage v elitnem domačem ligaškem tekmovanju. Po njej so tudi zadržali visoko četrto mesto, medtem ko Ljubljančani ostajajo na 11. mestu v 14-članski ligi NLB. Tekma se je končala z rezultatom 35:29 (19:14).

Varovanci trenerja Mirka Skoka so bili ta razred boljši, tekmecem iz slovenske prestolnice nikoli niso pogledali v hrbet. Z učinkovito predstavo v končnici prvega polčasa so se na veliki odmor odpravili s prednostjo petih golov (19:14), ki so jo v drugem več kot podvojili (27:16 in 28:17). Novomeščani so sredi drugega polčasa malce popustili in Ljubljančanom dovolili, da so znižali na 22:28, v končnici pa so znova zaigrali resno in odgovorno ter zanesljivo zmagali. V novomeški ekipi sta bila najbolj učinkovita Uroš Knavs z devetimi in Marko Majstorović s šestimi goli, izkazal pa se je tudi vratar Jure Blaževič s 13 obrambami, še štiri je dodal mladi vratar Žan Rauh, z eno obrambo se je v statistiko vpisal tudi krkin tretji vratar Blaž Brajer. V ljubljanski zasedbi je Robert Sanković dosegel osem, Jaka Soršak in Aleksa Tufegdžić pa po šest zadetkov. Najboljši igralec tekme je bil Tilen Kukman, ki je dosegel pet zadetkov, zbral pa je še osem asistenc.

Novomeška ekipa bo to sredo, 5. aprila, gostovala v Dobovi, ljubljanska pa bo gostila Jeruzalem Ormož.

Izjave po tekmi:

Mirko Skoko, trener MRK KRKA: »V sredo smo imeli zelo težko tekmo proti ekipi Gorenja, kjer smo doživeli krut poraz. Danes pa smo ponovno dokazali, da smo zdržali in današnjo tekmo odigrali tako, kot je potrebno. Priložnost so dobili vsi igralci, sem pa z menjavami nekako skušal spočiti nekatere fante, da bi bili sveži za sredino tekmo proti Dobovi, saj je to za nas še ena od pomembnih tekem v ligi. Čestitam ekipi Slovana za borbeno igro, jim pa želim srečo v nadaljevanju prvenstva.«

Darko Stojnič, igralec Slovana: »V prvem polčasu je bila naša igra še nekako sestavljena, v drugem delu pa se nikakor nismo mogli sestavit v obrambi. Čestitam domačinom za zmago.«

Statistika:

MRK Krka: Rauh, Brajer, Blaževič, Bradeško 2, Avsec 4, Majstorović 6 (2), Grojzdek, Knavs 9 (2), Vukić 2, Stanojević 1, Rašo, Nosan 5, Kukman 5, Windischer 1, Matko.

LL Grosist Slovan: Selakovič, Krbavčić, Čaušević, Soršak 6, Serdinšek Ekart, Jakše 2, Stojnić 3, Tufegdžić 6 (2), Ranisavljević 3, Lipovac, Stopar 1, Pirnat, Šebalj, Sanković 8.

Sedemmetrovke: Krka 4 (4), LL Grosist Slovan 4 (2).

Izključitve: Krka 4, LL Grosist Slovan 10 minut.

Rdeči karton: /.