stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport

Krkaši v treh dneh dvakrat boljši od Dolanov

Piše: R.K.

Čas objave:
20.02.2022 16:22

Obračun 16. kroga med drugouvrščeno ekipo Moškega rokometnega kluba Krka in osmouvrščeno ekipo RK DOL TKI Hrastnik v 1.B DRL se je končal z zanesljivim zmagoslavjem Krke, ki je sredi tedna na pokalni tekmi že slavila proti današnjim gostiteljem. Srečanje se je končalo z rezultatom 27:32 (13:16). Izbranci srbskega strokovnjaka na novomeški klopi Mirka Skoka so dvome o dvanajsti zaporedni zmagi v tej sezoni razrešili šele ob koncu tekme.

Kljub temu, da so gostitelji prvih deset minut še držali stik z Novomeščani, saj je tekma do 11. minute potekala v izenačenem duhu, pa je v nadaljevanju prevladovala krkina kakovost. Napornemu sporedu navkljub, krkaši so v sedmih dneh odigrali tri tekme, je Novomeščanom ostalo dovolj moči in motivacije za uspešno nadaljevanje. Vodstvo in prednost so ohranjali tudi v drugem delu, čeprav so se Dolani v končnici nevarno približali, a so farmacevti ostali dovolj zbrani in tekmo uspešno pripeljali h koncu. Tekma se je končala z rezultatom 27:32. 
Izjave po tekmi:
Kristjan Simončič, igralec RK DOL: “Glede na to, da smo danes že drugič igrali proti Krki, se je bilo psihično težko pripravit. Mi smo šli v tekmo znova zdesetkani, sicer smo se do petdesete minute maksimalno borili, potem pa so nam pošle moči in Krka je zasluženo slavila”.
Marko Majstorovič, igralec MRK KRKA: “ Kljub nekaj pomanjkljivostim v igri smo tekmo srečno pripeljali h koncu in zasluženo vpisali nov par točk. Na naslednji tekmi se moramo maksimalno zbrati in popravite nekatere napake, sicer pa smo veseli novega uspeha”. 
Pri Dolanih je bil z šestimi zadetki najuspešnejši Kristjan Simončič, pri Novomeščanih pa sta prav tako po šest zadetkov vknjižila Jernej Avsec in Vojislav Vukić. 
Statistika:
RK DOL TKI HRASTNIK: Žibert (1 obramba), Štamic (8 obramb), Šubaj, Brilej 1 (1), Zobarič 4, Gerjovič 5, Moljk 4, Zupanc 5 (3), Blagotinšek 1, Simončič 6, Veršovnik, Hohnjec, Potočnik 1,
MRK KRKA: Rauh, Nosan (1 obramba), Brajer (1 obramba), Bradeško 4, Avsec 6, Majstorović 5, Grojzdek 1, Ernestl 4 (3), Knavs 2, Klemenčič 1, Vukić 6, Lončar, Emeršič, Kukman 3, Windischer,
Sedemmetrovke: RK DOL TKI HRASTNIK 5 (4), MRK KRKA 4 (3)
Izključitve: RK DOL TKI HRASTNIK 8 minut, MRK KRKA 10 minut
Rokometaši Krke bodo danes teden srečanje 17. Kroga v 1.B DRL odigrali pred domačim občinstvom, v goste prihaja ekipa RK FRANKSTAHL RADOVLJICA.