stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport

FOTO: Krkaši z zmago med šestnajst najboljših v pokalu Slovenije

Piše: R.K.

Čas objave:
16.12.2021 08:05

Rokometaši novomeške Krke so drevi v domači dvorani Marof odigrali tekmo 1/16 finala pokala Slovenije in si z zmago nad prvoligaško ekipo RK Jeruzalem Ormož zagotovili napredovanje med šestnajst najboljših ekip v Sloveniji.

Izbranci trenerja Mirka Skoka, ki blestijo tudi v ligaškem delu tekmovanja, so z odlično igro, predvsem pa granitno obrambo dokazali, da so kos tudi ekipam, ki tekmujejo v najvišjem rangu tekmovanja. Krkaši so tekmo odprli odločno in osvojili načrtovani točki ter si z zmago 28:21 (16:10) zagotovili preboj v 1/8 finala omenjenega tekmovanja, ki poteka pod okriljem Rokometne zveze Slovenije. Dolenjci so nemočne Ormožane povsem zasenčili in si že ob polčasu zagotovili zajetno prednost šestih zadetkov, le-to pa so v nadaljevanju z odlično predstavo le še oplemenitili. Trener Mirko Skoko je imel tudi tokrat razpoložene prav vse igralce, ki so na igrišču dokazali, da si s prikazanim na zadnjih, in današnji tekmi, zaslužijo povratek v prvoligaško druščino.

Pri Krki je bil z enajstimi zadetki znova najbolj razpoložen Uroš Knavs. “Vemo, da je Ormož kakovostna ekipa. Pričakovali smo težko tekmo, je pa res, da smo se na tekmeca dobro pripravili saj vemo, da se v pokalu velikokrat dogajajo razna presenečenja. Mi smo odigrali na res dobrem nivoju, sploh v obrambi in mislim, da nam je tudi napad dobro stekel, tako da smo danes povsem zasluženo zmagali”, veselja nad zmago ni skrival trenutno najboljši strelec pri Novomeščanih. Na klopi vinarjev pa je bilo po tekmi čutiti veliko razočaranje. “Domačini so zasluženo zmagali in napredujejo v osmino finala pokala Slovenije. Že od začetka se je pokazalo, da so bolje vstopili v tekmo in imeli tudi več volje. Hitro so nam rezultatsko ušli, mi pa smo jih lovili celo tekmo. Čestitam Krki za zasluženo zmago”, pa je po tekmi povedal strelec sedmih zadetkov Gašper Hebar.

Rokometaše Krke do konca leta 2021 čaka še zadnja tekma. Ta bo odigrana v nedeljo, 19. decembra v domači dvorani. V goste prihaja ekipa RK Sevnica.

Statistika:
MRK KRKA: Rauh (5 obramb), Nosan, Brajer (6 obramb), Bradeško 1, Avsec 2, Majstorović 1, Grojzdek 2, Ernestl 4, Knavs 11 (3), Klemenčič, Udovč, Rašo, Lončar 2, Kukman 2, Windischer 1, Matko 2,
RK JERUZALEM ORMOŽ: Skledar (16 obramb), Balent (1 obramba), Zemljič, Mlač Černe 2, Bogadi, Savković, Čudič, Voljč, Fergola 1, Žuran, Hebar G.7 (2), Hebar M.3, Šulek 2, Pandev 3, Kosi, Krabonja, Ćirović 3 (1), Škrinjar.


Sedemmetrovke: MRK KRKA 4 (3), RK JERUZALEM ORMOŽ 4 (3)
Izključitve: MRK KRKA 4 minut, RK JERUZALEM ORMOŽ 8 minut