IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Šport

Krki na Koroškem malo zmanjkalo do popolnega preobrata

Piše: R.K.

Čas objave:
30.10.2023 08:36

Odbojkarji Krke so sinoči na Koroškem odigrali tekmo petega kroga prvenstva. Pomerili so se z ekipo Fužinar Sij Metala, ki se je po petih odigranih nizih razveselila prve letošnje zmage. Odvila se je izredno izenačena tekma, v kateri so gostitelji vodili že z 2:0 v nizih, a nepopustljivi Novomeščani so uspeli tekmo poslati v peti niz, kjer pa je za popoln preobrat zmanjkalo moči. V dresu Krke je bil najbolj razpoložen Kosmina s 26 točkami, še dve več je za zmago domačinov vpisal Robida.

Sportklub 1.A DOL moški, 5. krog
Fužinar sij Metal Ravne – Krka
3 – 2 (23, 23, -24, -24, 11).

Športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem, 28. 10. 2023. Sodnika: Miklošič, Goznik. Obiskovalcev: 150.
Fužinar sij Metal Ravne: Pušnik 16, Križanič 5, Lednik, Robida 28, Ranc, Stojanov 3, Javornik 12, Vučetić, Plesec 18, Podričnik, Drevenšek, Zmagaj, Libnik (L), Hribernik (L). Trener: Aljoša Jemec.
Krka: Erpič G. 4, Kocjančič, Kosmina 26, Bregar 4, Verdinek (L), Kožar 3, Pulko 13, Erpič U. 5, Lindič 7, Kern 1, Rojnik 15, Jakše (L). Trener: Jernej Rojc

Začetek tekme, ki je bila za obe ekipi zelo pomembna, je nakazoval na trd boj, saj sta se obe ekipi izmenjavali v vodstvu. Nadaljevanje niza so bolje nadaljevali domačini, ki so nekajkrat povedli za tri točke, nazadnje pri rezultatu 10:7. Gostje iz Novega mesta so s serijo točk pokazali, da se na Ravne niso prišli zgolj braniti, rezultat so izenačili na enajsti točki, pri rezultatu 16:15 pa so prvič tudi povedli. A domačini so hitro naredili preobrat in z nekaj odličnimi bloki in napadi povedli z 20:17. Ko so Ravenčani povedli z 22:18 se je zdelo, da je niz odločen. Sledila je napeta končnica, ko so domačini z nekaj nepotrebnimi napakami odbojkarjem OK Krka dovolili, da se jim pri rezultatu 24:23 približajo zgolj na točko zaostanka. Niz se je zaključil z napako na začetnem udarcu gostov, ko so domačini le prišli do prvega niza z rezultatom 25:23.

Odbojkarji z Raven na Koroškem so veliko bolje začeli tudi drugi niz in hitro povedli z rezultatom 5:2. Kot večkrat v prvem nizu je zbranost domačim odbojkarjem nepričakovano popustila in gostje so s serijo lahko osvojenih točk povedli s 7:6. Nadaljevanje niza je kazal na nervozo obeh ekip, ko nobena ni zmogla nadaljevati brez lastnih napak in se rezultatsko odlepiti od nasprotnika. Ekipi sta se tako do rezultata 18:16, ko so za dve točki povedli domači odbojkarji OK Fužinar, nenehno izmenjavali v vodstvu. Z odličnim serviranjem Stojanova, dva neubranljiva začetna udarca, so domačini ušli na lepo prednost 22:16. Da se niz ne bi končal zlahka, je z enako mero odličnih začetnih udarcev poskrbel Rojnik in gostje iz Novega mesta so izenačili na 22:22. Več zbranosti so v končnici niza le pokazali domačini in ga zasluženo osvojili z rezultatom 25:23.


Začetek tretjega niza je pripadel gostom, ki so hitro povedli z rezultatom 3:0. Trener domačih odbojkarjev Jemec je poskušal nalet novomeščanov prekiniti z minuto odmora. Odbojkarji Fužinarja se vse do rezultata 8:6 za Krko niso uspeli gostom približati na manj kot tri točke zaostanka. A domačini niso popuščali. Zbranost in borbena igra se jim je obrestovala in goste so uspeli ujeti pri rezultatu 11:11. V nadaljevanju niza se nobeni od ekip ni uspelo rezultatsko oddaljiti od nasprotnika vse do rezultata 17:15, ko so za dve točki povedli odbojkarji ravenskega Fužinarja. Prednost so uspešno držali do rezultata 23:23, ko so jih odbojkarji iz Novega mesta spet ujeli. Sledila je napeta končnica niza, v kateri je tokrat več zbranosti pokazala gostujoča ekipa (26:24) in rezultat v nizih znižala na 2:1.

Nadaljevanje tekme je prineslo kopico preobratov. Najprej so domačini povedli z rezultatom 4:0, v nadaljevanju so nizali točke gostje in jih hitro ujeli, pa nato spet popustili in domačim dovolili, da povedejo s 6:3. Kaj hitro je gostom rezultat spet uspelo izenačiti. Podoben potek smo gledali tudi v nadaljevanju niza. Obe ekipi sta na trenutke pokazali odlično igro, na trenutke pa naredili preveč neizsiljenih napak in rezultatsko sta se izmenjavali v vodstvu. Prvim je uspelo narediti razliko dveh toč gostom, ki so povedli z rezultatom 20:18. Prednost dveh točk so uspešno držali do konca niza, ki so ga dobili s 26:24.

Zmagovalca zelo napete in izenačene tekme smo dobili v petem nizu. Bolje so ga začeli domačini, ki so povedli z rezultatom 5:2. Gostje so uspeli rezultat zelo hitro izenačiti na 5:5. Naslednja serija točk je zopet pripadla domačim odbojkarjem, ki so tokrat povedli z rezultatom 9:5. A tudi tokrat so gostje prišli samo na točko zaostanka, 10:9. Pri rezultatu 12:9 so bili domači odbojkarji zelo blizu zmage. Le-to jim je z osvojitvijo niza z rezultatom 15:11 tudi uspelo priigrati.

Aljoša Jemec, trener OK Fužinar sij Metal Ravne: “Kot kaže, v domači dvorani ne moremo odigrati tekme brez drame. Danes smo kljub malce nervoznemu začetku imeli stvari pod kontrolo in odigrali kvalitetno odbojko do rezultata 22:16 v drugem setu. Nato pa smo slabo odigrali samo končnico seta, kar nam mora biti šola za v prihodnje. Tovrstne sete je potrebno suvereno zaključiti in ne spustiti nasprotnika nazaj v tekmo. Nasprotnik se je v nadaljevanju razigral, sledila sta dva napeta seta, ki smo ju izgubili v končnicah. Kljub temu je potrebno fantom čestitati, da so do konca verjeli vase, v petem setu ponovno pokazali karakter in izvlekli zasluženo zmago.”

Jernej Rojc, trener Krke: “Odigrali smo slabšo tekmo, kot smo pričakovali. Nismo se držali dogovorov, predvsem v elementu blok – obramba. Nasprotni korektor Robida se je razigral in nam po diagonali dal občutno preveč točk. Čestitam domačim za prikazano igro, smo pa z osvojeno točko vseeno lahko zadovoljni.”

Grega Erpič, igralec Krke: “V prvih dveh nizih so gostitelji precej bolje servirali od nas. Nato smo ta element uspeli popraviti, tudi dvignili energijo in tekmo poslali v peti niz. V petem nizu smo storili preveč napak, a moramo priznati, da je nasprotnik odigral zelo agresivno in odločno in na koncu sicer zasluženo slavil. Veseli smo točke, nismo pa povsem zadovoljni s prikazano igro, saj zmoremo bolje. Na trenutke smo igrali preveč predvidljivo, pa tudi v obrambi nam je manjkala kakšna ujeta žoga več.”

Odbojkarji Krke bodo naslednjo tekmo odigrali v domači dvorani Marof v soboto, 4. novembra ob 19. uri – nasproti bo stal Merkur Maribor.