stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Peking

Kump tretji, Rogini vodstvo na Kitajskem

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
15.07.2015 10:58

Slovenski kolesar Marko Kump je v deseti etapi dirke okoli jezera Qinghai osvojil tretje mesto. V ciljnem sprintu sto kilometrov dolge preizkušnje v okolici Tianshuija sta tekmovalca Adrie Mobil prehitela le Italijan Mattia Gavazzi in Rus Boris Špilevski. Na devetem mestu je etapo končal Matej Mugerli (Synergy Baku).

V skupni razvrstitvi je vodstvo prevzel danes 14. Hrvat Radoslav Rogina, sicer član Adrie Mobila. Ta ima dve sekundi prednosti pred doslej vodilnim Irancem Hosseinom Alizadehom in 40 pred Kolumbijcem Franciscom Jarleyjem Coloradom. Najboljši Slovenec je Primož Roglič (Adria Mobil), ki na četrtem mestu zaostaja 1:37 minute, med deseterico je še Mugerli na devetem mestu s 3:36 minute zaostanka.

Kolesarje do konca dirke čakajo še tri etape.

Radoslav Rogina: “Danes smo imeli 100 km dolgo etapo s tremi letečimi cilji. Vse se izšlo kot smo se zmenili, Fantje so res naredili 100% delo in sem dobil 4 sekund odbitka. Ko imaš pred sabo Kumpa v sprint je vse lažje.. Zavedam se, da je dirka še dolga in upam, da bo več sreče kot sem jo imel do sedaj. Vsekakor se bomo borbali do cilja”.

Trener Mervar Boštjan:
“No pa jo imamo - rumeno majico. Je bila nervoza zadnje dni velika, zdaj nam je pa odleglo. Danes je bila najkrajša in najlažja krožna etapa po mestu Tianshui. Etapa je imela 3 leteče cilje na 25, 50 in 75 km. Že takoj na prvem je Rado dobil 1 sek. Drugi leteči cilj smo izpeljali z odliko in Rado je dobil dodatne 3 sek. Zdaj ima prednost pred drugim 2 sek. Upam, da nas čaka le še rutinska vožnja v zadnjih treh etapah. Marko Kump je danes osvojil 3. meso v etapi. Vzdušje v ekipi je odlično, kar je tudi razlog za tako dobre rezultate”.