franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Novo mesto

Lahko Ilirija ogrozi prvake z Dolenjske?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.10.2015 16:24

Konec tedna se začenja 25. državno prvenstvo v namiznem tenisu. V treh moških in dveh ženskih ligah bo tekmovalo 28 moških in 15 ženskih ekip, v ospredju bosta prvi ligi, kjer bodo številne novosti.

Med fanti bo spet v ospredju aktualna prvakinja Krka, ki pravzaprav niti ne bi smela imeti večjih težav na poti do tretjega zaporednega naslova. Najverjetneje bo Dolenjcem na poti do novega naslova najtežja ovira ljubljanska Ilirija, ki ima tudi solidno ekipo. Ne gre podcenjevati niti puconške Keme, a kljub temu je prekmurska ekipa močno oslabljena, da bi se lahko vključila v boj za sam vrh. Tudi Mariborčani niso več tisto, kar so nekoč bili, a vseeno lahko komu zagrenijo življenje.

Že prvi krog ponuja nekaj zanimivih dvobojev. Kema je favoritinja na Kodeljevem, enako Mariborčani v Izoli in ekipa Ilirije pri novincih v prvi ligi na Gorenjskem. V vnaprej odigrani tekmi prvega kroga je novinec med prvoligaši Fužinar Interdiskont pred domačimi navijači tesno klonil proti gostom iz Mengša s 4:5.

Zaradi nastopa mladega reprezentanta Darka Jorgića na evropskem prvenstvu v Rusiji je na ponedeljek, 5. oktobra, preložena dolenjska premiera, spopad obeh ekip Krke, kjer so aktualni državni prvaki, prva ekipa Krke, v prednosti proti svojim mlajšim kolegom, ki so lani superiorno zmagali med drugoligaši.

Sicer pa tokrat fantje začenjajo v vseh treh ligah, dekleta pa se jim bodo pridružila šele v tretjem krogu, torej 17. oktobra.

* Pari 1. kroga v I. SNTL, moški:
- sobota, 3. 10.: Kajuh Slovan - Kema Puconci, Križe - Ilirija, Arrigoni Izola - Maribor
- ponedeljek, 5. 10.: Krka I - Krka II
- že odigrano: Fužinar Interdiskont - Mengeš 4:5