franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Španija

Maratonka Grandovčeva v Valencii dosegla olimpijsko normo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.11.2015 18:48

Slovenska atletinja Daneja Grandovec je na maratonu na 42 km v španski Valencii osvojila 13. mesto in s časom 2:40:23 dosegla normo (2:42:00) za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Riu de Janeiru. Kenijec John Mwangangi je zmagal v moški konkurenci (2:06:13), Namibijka Beata Naigambo pa v ženski (2:26:57).

"To je bil dan, ko se mi je izšlo vse po načrtih, tako dnevna forma, vreme, počutje, kot tudi vzdušje ob progi, kar se zelo redko primeri. Tekma je bila zelo dobro organizirana, ogromno je bilo ljudi ob progi, veliko izenačenih in zelo dobrih tekačev in tekačic. Užitek je bilo nastopiti, niti za trenutek nisem tekla sama. Začela sem zelo dobro in na tridesetem kilometru vedela, da bom lahko dosegla olimpijsko normo. S tem se niti nisem obremenjevala, saj sem vedela, da bom dovolj hitra, četudi bi moj ritem nekoliko padel. Ko sem prišla v cilj, sem bila zelo vesela, Tako kot še nekaj drugih tekačic, saj nas je veliko izpolnilo normo, med njimi je skoraj isti čas kot jaz dosegla tudi Kenijka Lucia Kimani, zmagovalk maratona v Bostonu," je bila zadovoljna Grandovčeva.

Nekdanja slovenska prvakinja in rekorderka na 3000 m zapreke se je v nadaljevanju kariere posvetila maratonom. V zadnjem obdobju ni veliko tekmovala. "Imela sem kar precej težav s poškodbami, potem pa me je še avto zbil na tla, ko sem bila na kolesu. Šele julija letos sem začela trenirati. Sprva mesec dni sama v gozdu, ker nisem bila za 'javnost'. Ti ponovni začetki so bili zelo težki, vendar sem zdržala in bila poplačana. Ko mi je steklo, pa nisem želela veliko nastopati, da se ne bi znova poškodovala in edino tekmo pred Valencio sem imela konec septembra, ko sem zmagala na maratonu v Slovenskih Konjicah. Sedaj bom najprej malo proslavila ta uspeh, decembra bom imela aktivni premor, potem pa bodo sledile priprave na olimpijsko sezono," je napovedala Daneja Grandovec.