stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Maribor

Mariborski policisti zaposleni tudi na tokratnem derbiju

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
09.08.2016 16:08

Mariborski policisti so imeli precej dela med in po ponedeljkovem večnem derbiju v Ljudskem vrtu med domačim klubom in Olimpijo. Skupna bilanca večernega dogajanja je 11 izrečenih denarnih kazni, en obdolžilni predlog, predlog za uvedbo postopka o prekršku zoper dva mladoletnika ter ena prepoved udeležbe na športnih prireditvah.

Medtem ko so policisti pred tekmo poskrbeli za varen prihod vseh na stadion, kršitev pa do tedaj niso beležili, so imeli več dela med in po tekmi. Kmalu po uvodnem žvižgu sodnika so ob vstopu na severno tribuno 26-letnici iz Moravč zasegli pirotehnično sredstvo, zoper njo pa bodo pristojnemu sodišču podali obdolžilni predlog.

Ob približno enakem času je 33-letni Mariborčan na južni ploščadi stadiona izzival k pretepu gostujoče navijače in ni upošteval ukazov policistov, zaradi česar so mu izdali plačilni nalog in ga do zaključka tekme pridržali.

Znova se na tekmi ni bilo mogoče izogniti prižiganju bakel, policisti pa so med kršitelji prepoznali tri pripadnike Viol in sedem pripadnikov ljubljanske navijaške skupine Green Dragons, od katerih sta bila dva mladoletna. Osmim polnoletnim kršiteljem so izrekli denarne kazni, zoper oba mladoletnika pa bodo sodišču predlagali uvedbo postopka o prekršku.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Maribor, policisti nadaljujejo s preiskavo in o kršitvah zbirajo dodatna obvestila, zato se seznam kaznovanih kršiteljev lahko še podaljša.

Dva navijača domačega kluba, 25-letni Celjan in 26-letnik z Zgornjega Boča, pa sta med tekmo preskočila varnostno ograjo in stekla na igralno površino, kjer so ju prijeli varnostniki. Policisti so jima prav tako izdali plačilni nalog in ju pridržali do zaključka nogometne tekme. 26-letniku so ob tem izrekli še ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah.


Sicer pa bodo policisti zaradi kršitve zakona o javnih zbiranjih v t. i. hitrem postopku izdali odločbo o prekršku tudi domačemu klubu kot organizatorju tekme.

Do še enega incidenta je prišlo po tekmi, ko so malo po 23. uri neznani storilci v bližini Koroškega mostu na Dravograjski cesti proti trem avtobusom z organiziranimi gostujočimi navijači, vrgli več kamnov in dva avtobusa poškodovali. Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov, policisti pa storilce še vedno iščejo.

Ponedeljkov večni derbi si je po podatkih policije ogledalo okoli 11.000 ljudi, od tega okoli 900 Viol na južni tribuni, okoli 400 organiziranih navijačev navijaške skupine Green Dragons na severni tribuni ter še okoli 150 drugih navijačev Olimpije.

FOTO: Youtube